O clădire cu șase etaje s-a prăbușit în Kenya. Oameni prinși sub dărâmături

Ultima actualizare: 06-12-2019 14:22
O clădire de șase etaje s-a prăbuit în Kenya

O clădire cu șase etaje s-a prăbușit în Nairobi, capitala Kenyei.

 

Mai mulţi oameni au fost răniţi şi sunt temeri că unii au fost prinşi sub dărâmături după ce o clădire rezidenţială de şase etaje s-a prăbuşit vineri într-o suburbie estică a capitalei Kenyei, Nairobi, relatează agenţia DPA.

 

"Încă nu avem un bilanţ", a declarat managerul de comunicare al Crucii Roşii kenyene, Peter Abwao, pentru dpa, adăugând că echipele se află pe teren căutând prin dărâmături.

Nu au fost raportate decese până în prezent.

Filmări TV şi personale, postate pe reţelele sociale, arată civili care preiau răniţii de la clădirea transformată într-un morman de beton.

Robert Mbuvi, rezident în Tassia Estate, clădirea afectată, a precizat că incidentul a avut loc vineri dimineaţă devreme.

El a spus că a numărat circa "10 victime în stare critică scoase din ruine şi transportate la spital".

Incidentul a provocat din nou indignare cu privire la proasta calitate a construcţiilor din suburbiile mai sărace ale oraşului.

În septembrie, opt elevi au murit şi alţi 57 au fost răniţi după ce o sală de clasă s-a prăbuşit.

Activistul şi bloggerul kenyan Robert Alai a declarat pentru dpa că slaba calitate a construcţiilor, predominantă în Nairobi, este rezultatul "impunităţii în rândul proprietarilor - mulţi dintre ei bine conectaţi din punct de vedere politic - care nesocotesc normele în construcţii".

Alai a arătat că locatari din clădirea prăbuşită şi-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la aceasta, dar autorităţile competente s-au făcut că nu aud.

"Locatarii au semnalat clădirea în urmă cu trei sau patru luni, când au început să apară fisuri, dar nimeni nu a dat atenţie", a spus el.

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO