O carte despre mama reginei Elisabeta a revoltat Casa Regala britanica. Ce sustine autoarea

Ultima actualizare: 05-10-2012 19:13

O carte despre Regina Mama a starnit o adevarata furtuna la Londra si a intristat-o pe Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Volumul afirma, nici mai mult nici mai putin, ca mama suveranei ar fi fost adusa pe lume de o bucatareasa frantuzoaica.

Totul ar fi fost insa un aranjament facut de bunicul actualei regine cu sotia lui, care adusese deja pe lume opt copii si nu mai putea sa aiba alti urmasi.

Autoarea cartii ''Regina Mama'', Lady Colin Campbell, afirma ca practica era raspandita in familiile aristocrate. Cum mostenitorii de sex masculin riscau sa fie omorati in razboi, nobilii isi luau masuri ca sa-si asigure descendenta. Uneori, asta insemna sa apeleze la ajutorul servitorilor.

Exact asta s-ar fi intamplat in familia Bowes-Lyon, din care provine regina mama. Ultimii doi copii nascuti in familie ar fi fost de fapt rodul unei legaturi a contelui Bowes-Lyon cu bucatareasa familiei.

Unul dintre ei este Elizabeth Angela Marguerite, care a intrat in familia regala in 1923, cand s-a casatorit cu printul Albert, devenind ducesa de York.

In 1936 a devenit pe neasteptate regina, cand cumnatul ei, regele Edward al III-lea, a abdicat pentru a se casatori cu o femeie divortata, Wallis Simpson.

Elizabeth si-a dedicat viata familiei si natiunii, ajutandu-l pe sotul ei, regele George al VI-lea, sa-si invinga timiditatea. Apreciata pentru sarmul si stilul vestimentar, a fost cel mai iubit membru al familiei regale, inainte de Diana. Tocmai de aceea, afirmatiile despre originea ei sunt atat de disputate.

Autoarea controversatei carti nu e straina de scandaluri. Intr-o alta carte, ea afirma ca printesa Diana ar fi avut o aventura cu regele Juan Carlos al Spaniei, in timpul unei croaziere din 1986.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO