O americancă a fost împușcată mortal în timp ce părăsea un protest în memoria lui George Floyd

Ultima actualizare: 03-06-2020 09:39
Italia Marie Kelly

O tânără de 22 de ani a fost împușcată mortal în spate, imediat după ce a părăsit un protest organizat în memoria lui George Floyd, deoarece „s-a simțit inconfortabil”, scrie The Sun.

Italia Marie Kelly s-a alăturat unei manifestații împotriva brutalității poliției din Davenport, Iowa, declanșată de moartea lui George Floyd.

Ea s-a alăturat protestului după ce a terminat munca duminică seara, potrivit mătușii sale, Amy Hale din Atchison, Kansas.

Kelly, s-a urcat în mașina unui prieten în jurul miezului nopții, deoarece protestul din afara magazinului Walmart s-a transformat într-unul violent, a afirmat mătușa ei. În timp ce urca în mașină, a fost lovită în spate de un glonț care i-a trecut prin umăr și piept, probabil ucigând-o instantaneu, a spus Hale.

Medicii nu au reușit să o resusciteze și a fost declarat decesul la spital.

Polițiștii au spus că investighează cazul și nu au fost făcute până acum arestări. Familia ei a cerut ca martorii să se prezinte cu privire la incident.

Hale a spus: „Ea era mereu zâmbitoare, râdea mereu. De aceea este atât de trist că a fost ucisă într-un mod atât de violent”.

Poliția a spus că zeci de oameni s-au adunat într-un centru comercial duminică și, mai târziu, s-au repliat în tot orașul, trăgând cu arme de foc și distrugând magazine. La un moment dat, o mașină de poliție a fost asaltată cu focuri de armă și un ofițer a fost rănit.

Sora mai mică a lui Kelly Jasmine, în vârstă de 19 ani, a înregistrat un videoclip emoționant pe Facebook Live la câteva ore după filmare.

Jasmine a spus: "Un protestatar a împușcat-o pe sora mea! Un protestatar! Cum poți să fi atât de supărat pe poliție, încât îi rănești pe toți ceilalți".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO