O activistă anticorupție a murit, după un atac cu acid: „Arăt mai bine decât justiția din Ucraina”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Noiembrie 2018 15:57
Categorie: Stiri externe
Deces activista Ucraina

O activistă ucraineană a murit, duminică, la trei luni după ce a fost atacată cu acid în fața locuinței sale. Kateryna Handzyuk, membră a consiliului local din Kherson, era una dintre vocile critice la adresa corupției din țara sa.

În urma atacului din 21 iulie, Kateryna Handzyuk, în vârstă de 33 de ani, a suferit arsuri pe mai mult de 40% din suprafața corpului. Aceasta era membru al consiliului local și obișnuia să vorbească des despre corupția poliției din Ucraina, potrivit Newsweek, care citează BBC News.

Într-un filmuleț postat de Hromadske Internațional pe o rețea de socializare, activista apare pe patul de spital, grav rănită, în timp ce încearcă să-i încurajeze pe ceilalți cetățeni și pe activiști.

„Da, știu că arăt groaznic acum, dar măcar are cineva grijă de mine. Dar cu siguranță arăt mai bine decât Justiția din Ucraina. Și asta pentru că nimeni nu are grijă de ea”, spunea Kateryna Handzyuk.

Ca urmare a decesului, președintele Petro Poroshenko a cerut duminică ca cei vinovați să fie pedepsiți. Cinci suspecți sunt deja în custodia poliției. Din primele informații, ea ar fi murit din cauza unui cheag de sânge. De la atac și până la deces, femeia trecuse prin 11 operații.

Kateryna nu este prima activistă vizată de un astfel de atac. De exemplu, poliția a fost criticată dur din cauză că a eșuat în investigarea celor 40 de atacuri ce au avut loc din 2017 până în prezent.

De când a fost anunțată moartea activistei, în mediul online s-a creat o avalanșă de reacții privind cele întâmplate, cu mulți dintre cetățeni fiind în șoc.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Newsweek

VIDEO PROTVPLUS.RO