NYT: Donald Trump a fost mult mai bolnav de Covid-19 decât s-a recunoscut public

12-02-2021 17:08


donald trump

Donald Trump şi soţia sa Melania au fost testaţi pozitiv cu Covid-19 în octombrie, cu câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidenţţiale.

Predecesorul lui Joe Biden, spitalizat timp de câteva zile, a fost mai bolnav decât s-a recunoscut în mod public, o formă „uşoară”, dezvăluie The New York Times (NYT), care citează patru surse.

Contrar comunicărilor oficiale, miliardarul ar fi prezentat un nivel de oxigen extrem de scăzut în sânge, dar şi probleme pulmonare, din cauza unei pneumonii, transmite News.ro.

Potrivit cotidianului american, fostul preşedinte, care se afla atunci în campanie în vederea realegerii sale, ar fi fost pe punctul de a fi plasat sub respitaţie artificială pe când era spitalizat la Spitalul Militar Walter Reed din Washington.

Surse declară pentru NYT că nivelul saturaţiei cu oxigen al lui Donald Trump ar fi scăzut la 80% la momentul spitalizării acestuia.

Acest nivel este îngrijorător.

„Boala este considerată gravă atunci când nivelul de oxigen în sânge scade la 90”, scrie NYT.

Înainte de spitalizare, Donald Trump a fost îngrijit cu un tratament experimental pe bază de anticorpi de sinteză, dezvoltat de către laboratorul Regeneron.

Acest tratament a fost autorizat, ulterior, în regim de urgenţă, la sfârşitul lui noiembrie, în Statele Unite.

În momentul în care Donald Trump era pe punctul să fie internat la spital, bolnav de Covid-19, medicul Casei Albe, Sean Conley, evoca un preşedinte „obosit”, dar care avea un „moral” bun.

Medicul a fost nevoit însă să recunoască faptul că lui Donald Trump i s-a administrat oxigen, în două rânduri, înainte de spitalizare.

NYT subliniază însă că dr. Sean Conley a anunţat că saturaţia în oxigen a lui Donald Trump nu a scăzut sub 93%.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO