Nunta regală. Turiștii dorm de 4 zile sub cerul liber, ca să prindă un loc bun


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 18 Mai 2018 19:33
Categorie: Stiri externe

Mai sunt doar câteva ore până când prinţul Harry şi Meghan Markle îşi vor uni destinele.

Mireasa şi-a rugat socrul, pe prinţul Charles, s-o conducă la altar. Asta, doar pentru ultimii paşi însă. Meghan a decis să parcurgă singură prima parte a traseului, în ceea ce comentatorii consideră un manifest feminist.

Şi nu sunt singurele detalii, lămurite pe ultima sută de metri. Cofetarii pregătesc un tort de nuntă, cu cremă de lămâie, și şoc. L-au descris drept "dulce-acrișor".

Monarhiştii entuziaşti au fost dispuşi să doarmă chiar şi 4 nopţi sub cerul liber ca să ocupe locuri cu vizibilitate promiţătoare. Însă, după acest test de rezistenţă, nu e clar câtă energie le-a mai rămas pentru ziua cea mare.

Turişti: “Am venit de marţi ca să prindem un loc bun şi de atunci nu ne-am urnit de aici, dormim pe asfalt ca să nu ne pierdem locul.”

În acest timp, între zidurile castelului, cele două familii îşi sudează legăturile. După ce ieri şi-a cunoscut cuscrii - pe Charles şi Camilla -, dar şi pe William şi Kate şi pe cei doi copii mai mari ai lor, astăzi mama miresei, Doria, a fost prezentată reginei.

Iar prinţul Charles a anunţat că se va achita cu bucurie de onoarea de a-şi conduce nora la altar. Mireasă va face primii paşi în capela însoţită doar de micile domnişoare de onoare şi paji. Prinţul Charles i se va alătura lui Meghan abia când acesata va ajunge în dreptul secţiunii din capela unde sunt aşezaţi membrii familiei regale.

Şi dacă tot vorbim de detalii de regie a evenimentului, maestrul cofetar Claire Ptak a făcut dazvaluri despre tortul miresei.

Claire Ptak, maestro cofetar: “Pregătim un blat pufos, cu straturi diferite de cremă, pe bază de lămâie, şoc și cremă de unt cu bezea elevețiană, care este foarte ușoară, pufoasă, mătăsoasă...”.

Nu s-au zgârcit la ingrediente. Lămâile folosite, cam 200, provin de pe coasta Amalfi, din însorita Italie. De asemenea, contribuie la gustul dulce-acrișor "şocată" din producția de pe unul din domeniile coroanei, în Norfolk.

Până la tortul de nuntă, prima pe lista de cumpărături a fost, bineînţeles, rochia miresei. Se zvoneşte că Meghan Markle ar fi optat pentru o creaţie semnată de casa Ralph and Russo, cu un preţ de 230 de mii de lire. Regina Elisabeta a II-a va găzdui un banchet pentru şase sute de persoane. "Tacâmul" trece de 90 de lire, adică peste 56.700 de lire în total!

Şi prinţul Charles oferă un festin în seara nunţii. Cei două sute de oaspeţi vor fi serviţi cu delicatese şi băuturi în valoare de 47.600 de lire. Capela Saint George va fi decorată cu trandafiri şi bujori albi. Se anticipează o notă de plată de 50 de mii de lire. Dacă tragem linie şi adunăm, costurile totale trec de un milion de lire!

Samuel Burke, corespondent CNN: "Cine va plăti? Familia regală, după cum a anunțat palatul Kensington. Nu va achita, totuşi, și cea mai scumpă notă de plată, pentru măsurile de securitate, care s-ar ridica la aproape 8 milioane de dolari (5, 6 milioane de lire), bani care vor acoperi orele suplimentare ale poliţiştilor. Suma va fi achitată din banii contribuabililor britanici."

Englezilor le-au rămas totuşi ceva bani ca să parieze pe teme nupţiale.

Rupert Adams, director casa de pariuri: “La categoria "primul cântec" de la petrecere, adică primul dans al însurăţeilor, până azi, conducea detaşat Sir Elton John, dar acum şi-au făcut loc pe listă şi Ed Sheeran, care are legături cu familia regală, dar şi John Legend, cântăreţul preferat al lui Meghan.

Alt subiect de pariuri e culoarea pălăriei reginei. Se pare că verdele e culoarea anului şi mulţi cred că regina îşi va face apariţia cu o pălărie verde.”

Se pariază intens şi pe seama bărbii prinţului Harry. Balanţa înclina în favoarea ipotezei că se va bărbieri pentru nuntă pentru că va purta uniforma militară.

Şi cum ar putea britanicii să nu parieze în legătură cu vremea capricioasă mai cu seamă în această perioadă a anului.

Derek Van Dam, CNN Weather Meteorologist: “În medie, în luna mai ploua 10 zile. Din fericire însă, la acest sfârşit de săptămână, Mama-Natură va fi complice cu prinţul Harry şi Meghan.”

Iar pentru această nuntă regală, fără îndoială cel mai așteptat eveniment al anului, PRO TV a pregătit un program special. Sâmbăta, de la ora 11, puteți urmări în premieră, filmul documentar "Meghan Markle: Prințesa americană", apoi de la ora 13:00, întreaga ceremonie regală, va fi transmisă în direct, într-o ediție specială, a Știrilor PRO TV.

Știrile PRO TV si www.stirileprotv.ro aduc nunta regală în direct în casele tuturor românilor
Nunta prinţului Harry cu Meghan Markle costă 1,5 milioane de $. Prețul rochiei de mireasă
Meghan Markle a confirmat că tatăl ei nu va veni la nuntă
VIDEO PROTVPLUS.RO