"Nu exista Dumnezeu". Ce i s-a intamplat rusului ateu care a scris asta pe blogul sau


Ultimul update: Duminica 06 Martie 2016 06:53
Data publicarii: Joi 03 Martie 2016 10:36
Categorie: Stiri externe
Biblie

Un rus in varsta de 38 de ani risca sa faca pana la un an de puscarie dupa ce a scris pe un blog ca "nu exista Dumnezeu". El a fost denuntat de un tanar care a considerat ca afirmatia ii jigneste pe credinciosii ortodocsi.

Problemele lui Viktor Krasnov au inceput atunci cand a afirmat in mediul on-line: "colectia de basme evreiesti intitulata Biblie este o porcarie. Cel putin pentru mine." El a adaugat ca "nu exista Dumnezeu". Un tanar s-a simtit ofensat de aceste declaratii si l-a denuntat pe barbat.

Legea in baza careia a fost acuzat Krasnov a fost data in 2013 dupa incidentul "Pussy Riot". Atunci, trio-ul punk a protestat in cea mai importanta catedrala moscovita.

Viktor a fost tinut o luna intr-un spital de psihiatrie pentru teste, in urma carora a fost declarat sanatos. El risca o pedeapsa maxima de un an de inchisoare.

Avocatul barbatului a declarat pentru AFP, conform The Guardian, ca acesta este "pur si simplu ateu" si ca in discutiile de pe net, omul si-a exprimat dezaprobarea si fata de Halloween si alte sarbatori religioase.

 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO