Noua japonezi luati ostatici in Algeria au fost executati de catre islamisti

Ultima actualizare: 23-01-2013 06:48
Algeria

Noua japonezi au fost executati inca de miercuri de catre islamisti, care au luat ostatice in acea zi cateva sute de persoane intr-un complex de exploatarea gazelor, in Sahara algeriana, in apropiere de In Amenas.

Acestea sunt declaratiile a doi fosti ostatici algerieni, martori ai scenei, pentru AFP. "In total, noua japonezi au fost ucisi", a declarat unul dintre ei, Brahim.

Cei doi martori au declarat ca islamistii au ucis, mai intai, trei japonezi care au fugit din autobuz, atacat catre ora 4.00 GMT (6.00, ora Romaniei), la bordul caruia se aflau expatriati in drum spre aeroportul de la In Amenas, la aproximativ 1.300 de kilometri sud-est de Alger.

"Ni s-a facut tuturor frica atunci cand am auzit tiruri, in rafala, miercuri, la ora (locala) 5.30 (6.30, ora Romaniei), dupa ce ne-am dat seama ca tocmai au ucis trei dintre colegii nostri japonezi care vreau sa fuga din autobuz", a declarat celalalt martor, Riad, care lucreaza pentru compania japoneza JGC.

Ceilalti sase japonezi au fost ucisi in complexul pentru cazare, potrivit celor doi algerieni.

Riad a povestit ca atacatorii au "ajuns in incinta complexului cu leviere in mana si s-au indreptat spre camerele japonezilor". "Ei erau la curent cu toate procedurile noastre", a declarat el.

"Un terorist a strigat «open the door» (deschide usa) cu un accent nord-american, dupa care a tras. Alti doi japonezi au fost ucisi, iar noi am gasit alte patru cadavre ale unor japonezi in interiorul complexului de cazare", a spus el, foarte emotionat

Ministrul japonez de Externe, contactat de AFP, la Tokyo, nu a dorit sa comenteze aceste informatii, iar compania JGC nu a putut sa fie contactata imediat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO