Nord-coreenii riscă să moară de foame anul acesta. Legătura cu lipsa foliei de polietilenă

Ultima actualizare: 19-05-2019 12:02
Agricultura in Coreea de Nord
AFP

Regimul de la Phenian riscă să se confrunte cu o criză de alimente fără precedent, din cauza schimbării climei, sancţiunilor internaţionale, dar şi a factorilor interni.

La începutul lunii mai, Coreea de Nord a redus raţia de hrană la 300 de grame pe zi, cea mai mică din istorie pentru această perioadă a anului, potrivit unui raport ONU.

Experţii Naţiunilor Unite au făcut o analiză a securităţii alimentare la cererea Coreei de Nord între 29 martie şi 12 aprilie. Aceasta a relevat că în urma celei mai slabe producţii agricole din ultimii zece ani, cauzată de secetă, caniculă şi inundaţii peste 10 milioane de nord-coreenii riscă să fie afectaţi de foamete.

Analiza a mai arătat că raportul proteic este foarte scăzut, unele familii consumând carne doar de câteva ori pe an.

 

De ce era vitală folia de polietilenă pentru nord-coreeni

 

Oficiali de la Phenian citaţi de Daily NK spun că de vină ar fi şi lipsa forţei de muncă în agricultură: regimul nu a putut mobiliza, ca în trecut, studenţi, funcţionari sau casnice, deoarece aceştia sunt deja implicaţi în alte proiecte oficiale.

În plus, în multe regiuni ale ţării lipsesc utilajele agricole şi îngrăşămintele, iar sămânţa ar fi îngheţat în pământ. De vină este lipsa foliei de politetilenă care ar fi trebuit să acopere solul pentru a-l proteja de îngheţ.

Nu este clar de ce anul acesta, Coreea de Nord a avut o criză de folie anti-îngheţ, dar impactul, spun surse de la Phenian, riscă să fie devastator, iar foametea din trecut să se repete, la scară chiar mai mare.

Rezultatele agricole de 4,9 milioane de tone, cele mai scăzute din 2008-2009 au dus la un deficit alimentar de 1,36 milioane de tone în 2018-2019, conform raportului. Situaţia riscă să devină şi mai gravă în următoarele luni, în condiţile în care agricultorii nu au putut însămânţa terenurile iar cantitatea de îngrăşăminte folosită a fost şi cu 70% mai mică.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO