Nigel Farage a anunţat o "petrecere de Brexit" cu artificii, în centrul Londrei


Ultimul update: Sambata 04 Ianuarie 2020 21:33
Data publicarii: Sambata 04 Ianuarie 2020 21:29
Categorie: Stiri externe
nigel farage

Nigel Farage plănuieşte o petrecere de celebrare a Brexitului pe 31 ianuarie, în centrul Londrei.

Partidul Brexit al euroscepticului veteran Nigel Farage plănuieşte să celebreze părăsirea Uniunii Europene cu artificii, spectacole şi alte evenimente în centrul Londrei pe 31 ianuarie, ziua oficială a Brexit-ului, relatează sâmbătă The Telegraph, preluat de dpa.

Farage vrea să cheltuiască în jur de 100.000 de lire sterline (130.000 de dolari) pe o petrecere de celebrare a Brexit-ului la care să participe până la 10.000 de oameni în Piaţa Parlamentului din Londra pentru a marca momentul în care Marea Britanie părăseşte blocul comunitar după 47 de ani.

Farage şi preşedintele Partidului Brexit Richard Tice au cerut autorizaţie pentru evenimentul "care ar putea culmina cu un spectacol de artificii similar cu cel din noaptea de Revelion", relatează ziarul.

În mesajul de anul nou către susţinătorii partidului, Farage şi Tice au spus că "sunt multe de sărbătorit: vom părăsi UE pe 31 ianuarie!".

"The Remoaners (joc de cuvinte pentru a-i desemna într-un mod ironic pe cei din tabăra "pro-remain") sunt zdrobiţi şi majoritatea celor care au blocat Brexitul în parlament au plecat acum", au mai transmis cei doi.

Mai mulţi politicieni pro-Brexit au declarat că vor să marcheze termenul limită pentru începerea procesului de părăsire a UE la ora 23.00 GMT, pe 31 ianuarie.

Premierul conservator Boris Johnson a convenit asupra datei cu Bruxellesul după ce a acceptat o altă amânare a ieşirii din UE, întrucât nu a putut obţine aprobarea de către parlament a unui nou acord de ieşire negociat cu UE şi a convocat alegeri anticipate pe care apoi le-a câştigat detaşat.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33