Netanyahu: Orice persoană care va intra în Israel va fi plasată în carantină

Ultima actualizare: 10-03-2020 07:30
Exit-poll: Benjamin Netanyahu îl devansează pe Benny Gantz în alegerile din Israel
Getty

Orice persoană care va intra în Israel va trebui să stea în carantină două săptămâni pentru a opri răspândirea noului coronavirus în ţară, a anunţat luni premierul Benjamin Netanyahu, citat de AFP.

"După o zi de discuţii dificile, am luat o decizie: toţi cei care vin în Israel din străinătate vor fi plasaţi în izolare timp de 14 zile", a declarat Benjamin Netanyahu într-o înregistrare video difuzată pe contul său de Twitter.

"Această decizie va fi în vigoare timp de două săptămâni", a precizat premierul. "Pentru susţinerea economiei israeliene, vor fi luate o serie de decizii", a adăugat el.

Restricţii fuseseră deja impuse călătorilor sosind din Italia - cel mai important focar al epidemiei după China -, precum şi celor călătorind din alte ţări, ca Franţa.

Iniţial, acestea nu s-au aplicat însă, printre alţii, călătorilor sosiţi din Statele Unite, care de acum sunt vizaţi de noua măsură.

Statele Unite au reprezentat în 2019 cel mai mare număr de turişti cu aproape 889.700 de vizitatori, urmate de Franţa (367.500 de turişti), potrivit datelor oficiale prezentate de Ministerul israelian al Turismului.

Până în prezent, autorităţile israeliene au înregistrat 49 de cazuri noi pe teritoriul lor. În ce priveşte autorităţile palestiniene, acestea au confirmat 25 de cazuri de contaminaţi cu COVID-19 în teritoriile palestiniene şi au decretat la 5 martie stare de urgenţă sanitară pentru 30 de zile.

Aceste măsuri de restricţie intervin cu o lună înainte de Paştele evreiesc, care în 2020 este sărbătorit de la 8 aprilie. În mod obişnuit, zeci de mii de evrei din lumea întreagă merg în Israel pentru această sărbătoare religioasă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO