Muhammad Ali a fost inmormantat in orasul sau natal. La funeralii au participat Mike Tyson, Will Smith, dar si Bill Clinton

Ultima actualizare: 14-06-2016 00:07

Gloria boxului mondial, Muhammad Ali, a fost inmormantat vineri. La ceremonie a luat parte familia acestuia, iar mii de fani indurerati au vrut sa isi ia ramas bun.

De la funeralii nu au lipsit starurile de la Hollywood si colegii de breasla ai legendarului sportiv. Pe de alta parte, presedintele Turciei a plecat dupa cateva zeci de minute, dezamagit.

Cortegiul funerar a mers aproximativ 30 de kilometri pana in Louisville, orasul natal al lui Muhammad Ali. Pe drum a fost intampinat de mii de oameni care au iesit in strada pentru a-si lua ramas bun de la legenda boxului. Au aruncat cu flori pe masini, au aplaudat si i-au strigat in cor numele.

La funeralii au ajuns actorul Will Smith, fostul boxer Mike Tyson, dar si presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Cu toate ca si-a anuntat prezenta inca de saptamana trecuta, Erdogan a fost primul care a plecat. A fost deranjat de faptul ca i s-a refuzat cererea de a depune pe sicriul lui Muhammad Ali o bucata de stofa neagra pe care erau scrise versete din Coran.

Presedintele Barack Obama nu si-a facut aparitia pentru ca a fost la ceremonia de absolvire a fiicei sale, Malia. Dar a transmis un mesaj de la Casa Alba.

"El a fost unic, iar in cartea mea, el va fi intotdeauna cel mai bun. Dumnezeu sa-l binecuvanteze."

Fanii campionului au asteptat cu lacrimi in ochi sosirea sicriului in orasul natal al marelui sportiv.

"Este o onoare pentru mine sa fim din acelasi oras, este un moment istoric. El aduce pace orasului, acesta a fost visul său inca de acum 20 de ani."

"A fost o persoana prietenoasa, blanda, avea un suflet bun. Puteai sa vezi si sa simti acest lucru."

La slujba de inmormantare au luat parte peste 15 mii de persoane, inclusiv fostul presedinte american Bill Clinton.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO