Mugabe a fost numit „Ambasadorul Bunăvoinței”

Ultima actualizare: 29-10-2017 21:20
Robert Mugabe
AFP

Robert Mugabe a fost numit „Ambasadorul Bunăvoinței” de către Organizația Mondială a Sănătății.

  De-a lungul anilor, Robert Mugabe a primit mai multe sancțiuni internaționale, Guvernul său fiind acuzat că a comis mai multe abuzuri în materie de respectare a drepturilor omului.

Cu toate acestea, noul șef al Organizației Mondiale a Sănătății în numește pe președintele Zimbabwei un "Ambasador al Bunăvoinței".

Directorul general al OMS, Tedros Ghebreyesus, a declarat în cadrul unei conferințe pe tema bolilor netransmisibile că Mungabe a fost de acord să devină noul "Ambasador al Bunăvoinței".

Dl Tedros, un etiopian care a devenit primul director general african al OMS, le-a spus delegațiilor din Uruguay că domnul Mugabe ar putea folosi rolul "de a-și influența colegii din regiunea sa".

În discursul său, Tedros a descris Zimbabwe ca fiind "o țară care plasează sănătatea în centrul politicilor sale pentru a oferi asistență medicală tuturor".

Cu toate acestea, există organizații, inclusiv Federația Mondială a Inimii sau Acțiunea Împotriva Fumatului, care  au lansat o declarație prin intermediul căreia au contestat decizia de numirea. În plus, oficialii din domeniul sănătății s-au declarat "șocați și profund îngrijorați" ,citându-i "istoricul lung al încălcărilor drepturilor omului".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO