Motivul pentru care o capitală europeană a umplut restaurantele cu manechine

21-05-2020 22:39


Motivul pentru care o capitală europeană a umplut restaurantele cu manechine

Unele poartă pălării cu pene, altele au capetele acoperite cu pălării din fetru negru, însă toate sunt îmbrăcate la patru ace şi aşteaptă tăcute sosirea clienţilor în restaurantele şi cafenele din Vilnius, capitala Lituaniei.

 

Aşezate la mese amplasate la patru metri una de alta, zeci de manechine elegante se află în restaurante pentru a-i ajuta pe clienţi să păstreze distanţa de siguranţă necesară în timpul pandemiei, dar şi pentru a-i inspira, poate, să-şi îmbunătăţească stilul vestimentar.

Proprietarii de restaurante şi magazine de modă din Vilnius au adoptat această iniţiativă după ce autorităţile au relaxat măsurile de izolare, ceea ce le-a permis să deschidă uşile clienţilor.

Aceştia din urmă, însă, nu se grăbesc să se aventureze în interior.

”În conformitate cu reglementările, putem servi la o masă din două, dar acest lucru a creat o impresie de gol în restaurant”, a declarat pentru AFP Bernie Ter Braak, proprietarul restaurantului ”Cozy”.

”La început am vrut să pun păpuşi sau ursuleţi de pluş, apoi m-am gândit la manechine bine îmbrăcate”, a adăugat el.

”Am contactat câteva magazine de modă care-şi pot prezenta colecţiile şi s-au alăturat bucuroase iniţiativei”, a completat proprietarul.

 

Toată lumea are de câștigat

 

Potrivit stilistei Diana Paukstyte, toată lumea are de câştigat.

”Sunt fericită că mai mulţi oameni pot vedea hainele mele avangardiste şi sper, de asemenea, că modelele vor atrage mai mulţi clienţi în restaurante - noi îi sprijinim, ei ne susţin”, a declarat ea pentru AFP.

Potrivit primăriei din Vilnius, peste 60 de manechine - femei şi bărbaţi - au fost amplasate în 19 magazine locale şi vor avea locuri rezervate 24 de ore pe zi în aproximativ 15 restaurante şi cafenele din capitala Lituaniei.

La fiecare masă, clienţii pot găsi, de asemenea, cărţi de vizită care le indică de unde pot cumpăra hainele.

Primarul din Vilnius, Remigijus Simasius, a descris această iniţiativă drept ”o armonie perfectă între spiritul comunităţii şi creativitate, care aduce în plus avantaje materiale tangibile”.

Lituania, ţară baltică cu populaţie de 2,8 milioane de locuitori, a înregistrat 1.593 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 61 dintre acestea mortale.

Lituania s-a alăturat ţărilor vecine Estonia şi Letonia şi a deschis vineri graniţele, permiţându-le cetăţenilor să călătorească liber, pentru afaceri sau de plăcere, în acest areal baltic, după două luni de restricţii impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO