Momentul în care tsunamiul ajunge pe uscat, în Indonezia, și distruge totul în cale. VIDEO

Dată publicare: 29-09-2018 15:49
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


tsunami indonezia

Puternicele seisme - urmate de un tsunami - care s-au produs vineri pe insula Sulawesi din Indonezia au făcut 384 de decese şi peste 500 de răniţi, a anunţat sâmbătă Agenţia de gestionare a catastrofelor naturale din această ţară.

Cele mai multe dintre victime au fost recenzate în Palu, un oraş cu aproximativ 350.000 de locuitori de pe coasta vestică a insulei Sulawesi, a precizat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei menţionate.

Înregistrări video realizate de amatori, publicate de posturile TV locale, arată momentul în care apa a acoperit locuinţe construite pe ţărmul din Palu, distrugând containere maritime şi inundând o moschee din centrul oraşului.

Cadavrele unora dintre victime au fost găsite sub dărâmăturile unor clădiri, iar 540 de persoane au fost rănite. Zeci de persoane rănite sunt tratate în corturi medicale amenajate în aer liber, potrivit imaginilor transmise de posturile TV.

Aeroportul din Palu a rămas închis, după ce pistele şi turnul său de control au fost avariate în urma seismului, însă autorităţile locale au spus că se pregătesc să îl redeschidă, pentru a permite sosirea ajutoarelor umanitare.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO