O formație celebră de fete a ajuns în Coreea de Nord. Ce au fost obligate să facă

Red Velvet
The Guardian

Moment istoric în Coreea de Nord în acest weekend. Un grup de staruri sud-coreene, printre care și vedete K-pop, a primit șansa rară de a susține două concerte la Phenian.

Evenimentul a creat îngrijorare printre fanii starurilor k-pop care se tem ca favoritele lor să nu fie arestate în Coreea de Nord. Mai mult, fetele ar fi fost obligate să-și cenzureze spectacolele pe care le organizează în mod normal.

Spectacolele acestor vedete sunt primele ale unor artişti sud-coreeni în Coreea de Nord din 2007.

Un grup de 160 de artiști printre care și formația k-pop de fete Red Velvet sau starleta Seohyun de la Girls' Generation, o faimoasă trupă de K-pop, dar și cântăreți veterani precum Cho Yong-pil și Lee Sun-hee vor susține duminică un concert în fața a câteva mii de oameni la Phenian, relatează CNN.

Multora li s-a părut ciudat că strictul regim nord-coreean care nu pierde nicio șansă în a blama decadența capitalismului a acceptat ca artiști în vogă în lumea asiatică, mai ales pentru genul k-pop să susțină un spectacol la Phenian.

Citește și
kim jong un
Kim Jong-un a acceptat să se întâlnească cu președintele Coreei de Sud, în aprilie
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Analiștii au explicat că cel mai probabil cântecele, coreografia și ținutele au fost negociate strict. Formațiile K-pop de fete și băieți sunt cunoscute pentru ținutele sumare, dansuri cu tentț sexuală și versuri nonconformiste.

Sud-coreenii ar fi vrut să-l trimită la Phenian și pe popularul Psy, cunoscut pentru melodia satiră la adresa bogaților din districtul Gangnam din Seul, Gangnam Style, dar nord-coreenii nu l-au acceptat, potrivit The Guardian.

Mulți experți consideră că evenimentul este unul de propagandă și că toti artiștii invitați sunt obligați să cânte balade nord-coreene sau cantece despre reunificare și pace.

"Nu a fost uşor să alegem melodii apreciate pe ambele părţi", a declarat Yoon Sang, şeful delegaţiei sud-coreene.

Unii fanii s-au bucurat că artiștii preferați au fost lăsați să cânte în Coreea de Nord, alții și-au exprimat îngrijorarea pe Twitter.

”Este Coreea de Nord o țară sigură?” s-a întrebat un fan. ”În Coreea de Nord există un singur canal TV și cei care ascultă k-pop sunt executați, nu-i așa?” s-a întrebat un altul.

”Cel mai probabil evenimentul nu va fi transmis la TV fie intenționat, fie din lipsă de electricitate” relatează straitstimes.com.

Potrivit Seulului, nordul a invitat artiştii pentru a "menţine elanul spre pace şi reconciliere", relatează AFP.

Autorităţile din Nord au trimis la rândul lor artişti în Coreea de Sud în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă, încheiate recent. Cei 140 de membri ai Orchestrei Samjiyon au susţinut două spectacole în Sud.

În pofida reticenţei unora din Coreea de Sud, biletele au fost extrem de solicitate, cu 156.000 de cereri pentru puţin peste o mie de locuri.

Sud-coreenii vor oferi două concerte, în Marele Teatru din Estul Phenianului, o sală de spectacole cu o capacitate de 1.500 de locuri, şi în Arena din Phenian, care poate găzdui până la 12.000 de spectatori.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
ONU sancţionează nave şi firme care au încălcat embargoul împotriva Coreei de Nord
ONU sancţionează nave şi firme care au încălcat embargoul împotriva Coreei de Nord

Consiliul de Securitate al ONU a adăugat vineri pe lista neagră 27 de nave, 21 de companii şi un om de afaceri care au ajutat Coreea de Nord să ocolească sancţiunile impuse după testele nucleare şi cu rachete de anul trecut, a declarat un diplomat.

Kim Jong-un a acceptat să se întâlnească cu președintele Coreei de Sud, în aprilie
Kim Jong-un a acceptat să se întâlnească cu președintele Coreei de Sud, în aprilie

Înalţi oficiali din cele două Corei s-au întâlnit joi în satul de frontieră Panmunjom pentru a discuta detaliile viitoarelor discuţii intercoreene, a anunţat mass-media din Coreea de Sud.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.