Misterioasa spirala din Norvegia, explozia unei rachete rusesti?

Dată publicare: 10-12-2009 00:00
Dată actualizare: 29-03-2012 17:38


Unii au vorbit despre OZN-uri si alte aparitii stranii, altii au pus fenomenul in legatura cu sosirea presedintelui Barack Obama, care a primit la Oslo Nobelul pentru pace.


Joi, insa, o noua ipoteza a prins contur: oamenii ar fi vazut pe cer explozia unei rachete rusesti, dupa esecul unui test militar ultrasecret.

Jurnalele moscovite scriu ca o racheta de tip Bulava a fost lansata experimental de pe un submarin nuclear si unul dintre etaje a explodat in aer.

Insa Ministerul rus al Apararii nici macar nu recunoaste ca ar fi efectuat un asemenea test. La randul sau, armata norvegiana nu a vrut sa comenteze, dar un purtator de cuvant a declarat: "Rusii nu anunta niciodata in avans ce au de gand sa faca si cand".

In orice caz, specialistii spun ca spirala luminoasa de pe cerul Norvegiei nu poate avea vreo legatura cu fenomenul aurorelor boreale, care apar uneori in acea parte de lume.

Straniile lumini au ramas pe cer 10-12 minute. "Parca a explodat cerul si a aparut aceasta lumina extraordinara. Era ca si cum luna venea peste munti", a povestit manat de lirism un martor.

Tags: curiozitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO