Ministrul italian de Interne somează România şi Bulgaria să ia măsuri privind migraţia „sclavilor”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 08 August 2018 15:09
Categorie: Internaţional
tabara romi roma

Matteo Salvini, vicepremier al Italiei, ministru de Interne şi liderul formaţiunii radicale Liga Nordului, a acuzat România şi Bulgaria că trimit "sclavi" în Europa occidentală, cerând măsuri pentru limitarea traficului de persoane şi cazurilor de exploatare

Salvini, şeful extremei drepte din Peninsulă, a denunţat de asemenea concurenţa neloială a ''importurilor forţate'' de către Uniunea Europeană şi a dat asigurări că eforturile sale pentru oprirea imigraţiei clandestine vor duce la asanarea sistemului.

''Este o problemă cu mafia. În provincia Foggia, există o criminalitate mafiotă pe care intenţionez s-o eradichez stradă cu stradă, sat cu sat, prin toate mijloacele legale'', a declarat Salvini într-o conferinţă de presă la Foggia, în Puglia.

În această regiune, mii de muncitori agricoli africani, dar şi polonezi, bulgari sau români culeg toată vara roşii sub un soare arzător. Cu toate că aproape toţi sunt într-o situaţie în regulă, puţini dintre ei beneficiază de condiţii de muncă şi de plată cerute de lege şi mulţi sunt nevoiţi să trăiască în locuri necorespunzătoare şi să recurgă la intermediari, deseori mafioţi, pentru a se deplasa la ferme.

Sâmbătă şi luni, două coliziuni între camioane cu roşii şi furgonete care transportau muncitori agricoli s-au soldat cu 16 morţi şi patru răniţi grav.

În ultimele luni, poliţia rutieră a interceptat 300 de vehicule în regiune, cel mai des ''furgonete înmatriculate în Bulgaria şi fără asigurare'', a indicat Salvini, precizând că serviciul nu are decât 116 agenţi pentru a controla toate rutele provinciei.

Salvini a dat asigurări totodată că ''nu trebuie etichetată agricultura italiană ca fiind în afara legii pentru că unii folosesc mijloace mafiote pentru a se îmbogăţi''.

Ministrul a criticat de asemenea ''concurenţa neloială'' a unor produse pe care Uniunea Europeană le lasă să intre pe piaţa italiană: ''Dacă Europa nu ne-ar obliga să ne aliniem la importurile forţate de tomate tunisiene, portocale marocane, orez din Myanmar, grâu canadian, agricultorii noştri ar avea mai puţine probleme cu supravieţuirea''.

Totodată, Salvini a dat asigurări că reţelele mafiote beneficiază de ''imigraţia necontrolată (...), deoarece, dacă n-ar exista mii de oameni disperaţi pe care să-i exploateze, atunci lor le-ar fi fost mai greu să facă afaceri''.

Salvini s-a declarat convins că fermitatea sa faţă de fluxul de migranţi africani va da rezultate în cele din urmă şi şi-a anunţat intenţia de a ataca problema ''importului de sclavi'' europeni, cerând mai multă atenţie şi controale din partea omologilor săi bulgar şi român.

”Există şi un import de sclavi din ţări comunitare: România şi Bulgaria. Le voi scrie colegilor mei din aceste ţări pentru că, dat fiind că fac parte din Uniunea Europeană, trebuie să ia la rândul lor măsuri pentru controlul mijloacelor de transport şi persoanelor”, a spus Salvini.

tabara romi roma Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Zeci de migranți au luat cu asalt o plajă din Spania, pe care se aflau și nudiști
Zeci de migranți au luat cu asalt o plajă din Spania, pe care se aflau și nudiști
600 de migranți au încercat să intre cu forța în enclava spaniolă Ceuta
600 de migranți au încercat să intre cu forța în enclava spaniolă Ceuta
VIDEO PROTVPLUS.RO
roman
Cum a reușit un român să jefuiască o bancă din Luton fără să fie prins
Adolescent de 16 ani, acuzat că şi-ar fi ucis iubită, majoretă la liceul unde învăţau. Ce descoperise tânărul
Cazul călugărițelor care au furat jumătate de milion de dolari și au jucat banii la cazinouri
Cadoul de nuntă extravagant oferit de un cântăreț mamei sale. Ringul de dans era plin de bani. FOTO
Descoperirea uluitoare a cercetătorilor pe fundul mării, după tsunamiul puternic produs in Indonezia
Rusia a trimis două bombardiere nucleare în Venezuela. Momentul în care aterizează. VIDEO
vaci
Produsele de origine animală afectează planeta. Ce au descoperit cercetătorii
Cadouri exclusiviste pentru cei mai bogați oameni ai lumii. Cât costă o vază semnată de Karl Lagerfeld
Brexit. De ce a amânat Theresa May votul și ce șanse sunt pentru un nou referendum
Actorul Kirk Douglas a împlinit 102 ani. Ce surpriză i-a pregătit familia
Reacția Vestelor Galbene după măsurile anunțate de Macron ca să oprească protestele
Povestea bărbatului crescut de ucigașul familiei sale. Tatăl adoptiv, condamnat la 5.000 de ani de închisoare