Ministrul de Interne din Cambodgia le-a transmis pompierilor să nu mai ceară mită pentru a stinge incendiile

03-02-2021 10:41


Ministrul de Interne din Cambodgia le-a transmis pompierilor să nu mai ceară mită pentru a stinge incendiile

Ministrul de interne Sar Kheng le-a ordonat guvernatorilor provinciilor din Cambodgia să intervină împotriva pompierilor care cer mită pentru a stinge incendiile, transmite miercuri presa locală preluată de dpa.

Oficialul le-a cerut cetăţenilor să raporteze cazurile de corupţie ale lucrătorilor din serviciile de urgenţă.

"Nu trebuie să luaţi bani pentru misiuni. Nu faceţi din asta o afacere proprie. Nu este corect", le-a transmis Sar pompierilor, conform ziarului Khmer Times.

"Le cer tuturor autorităţilor din capitală şi provincii să acorde atenţie controlului acestei probleme, rezolvării problemei şi împiedicării apariţiei ei", a spus ministrul.

Conform organizaţiei neguvernamentale Transparency International, Cambodgia este una din cele mai corupte ţări din lume.

 

Cambodgia, una dintre cele mai corupte țări din lume

 

Indicele de percepţie a corupţiei publicat săptămâna trecută plasează ţara pe antepenultimul loc din regiunea Asia-Pacific, unde doar Afganistanul şi Coreea de Nord sunt clasate mai slab.

Dificultăţile legate de serviciile pompierilor nu se limitează însă la mită, arată dpa. Echipamentul de proastă calitate şi drumurile înguste, în special în capitala Phnon Penh, creează de asemenea greutăţi, după cum a recunoscut chiar Sar.

Conform unor statistici guvernamentale citate de Khmer Times, în 2020 s-au produs în metropolă 937 de incendii, în urma cărora 24 de oameni au murit, iar 36 au fost răniţi.

Focul este declanşat cel mai adesea de defecţiuni electrice sau de arzătoare de substanţe parfumate.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO