Miliardar chinez, reținut în SUA. Acuzațiile aduse lui Richard Liu

03-09-2018 10:20

Richard Liu

Miliardarul chinez și fondatorul companiei JD.com, Richard Liu, a fost arestat în Statele Unite sub suspiciunea de agresiune sexuală, relatează The Guardian.

De asemenea, conform purtătorului de cuvânt al poliției din Minneapolis, pe numele lui Richard Liu a fost demarată și o investigație, refuzând, însă, să ofere mai multe detalii legate de arest. Cu toate acestea, miliardarul chinez a fost eliberat la doar câteva ore de la arest, compania sa indicând lipsa dovezilor ca motiv.

"În timpul unei călătorii de afaceri în Statele Unite, domnul Liu a fost interogat de poliție în Minnesota, în legătură cu o acuzație nefondată", a precizat compania într-un comunicat, citat de The Guardian.

"Poliția locală a stabilit rapid că acuzațiile aduse domnului Liu sunt nefondate, astfel că a putut să-și reia activitățile de afaceri așa cum fuseseră ele plănuite inițial", mai arată comunicatul.

Conform indexulului Blomberg al miliardarilor (Bloomberg Billionaires Index), Richard Liu are o avere estimată la 7,33 miliarde de dolari. Iar JD.com, compania fondată de el la sfârșitul anilor 90', este una dintre cele mai mari platforme de e-commerce din China și totodată unul dintre cei mai mari competitori ai gigantului Alibaba pe piața internă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO