Mii de embrioni compromiși, într-un incident straniu la două clinici pentru fertilitate

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Printr-o stranie coincidență, două clinici pentru fertilitate din Statele Unite au avut, în aceeași zi, probleme tehnice cu echipamentele de congelare a embrionilor. Și, probabil, mii de embrioni au fost compromiși iremediabil.

O femeie din Ohio s-a căsătorit când se apropia de 40 de ani. După o sarcină pierdută, a apelat la o clinică de fertilitate.

Ea şi soţul ei au reuşit să aibă un copil, prin fertilizare în vitro. Şi mai plănuiau unul, în această primăvară. Dar au aflat că cei şapte embrioni care erau conservaţi la clinică s-ar putea să nu mai fie viabili.

Numeroase cupluri, care mai voiau copii, îşi văd acum speranţele năruite. Şi mulţi dintre cei afectaţi vor să se adreseze justiţiei.

Femeie: ”E ca un deces, pierderea unei vieți. Pentru mine și soțul meu, embrionii conservați la clinica de fertilitate puteau deveni, într-o zi, un frate, sau o soră pentru copilul nostru. Nu e ca și când ai pierde un obiect oarecare depozitat. Ține de planificarea familiei într-o viață, de pierderi pe termen lung. E greu să descrii în cuvinte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO