Mihail Gorbaciov: Serialul ”Dallas" a dus la prăbuşirea Uniunii Sovietice

Ultima actualizare: 04-11-2020 22:02
Mihail Gorbaciov: Serialul ”Dallas
Getty

David Stewart, fost component al trupei pop britanice Eurythmics, a dezvăluit că această mărturisire surprinzătoare i-a fost făcută într-o conversaţie pe care a purtat-o cu Mihail Gorbaciov.

 

Serialul Dallas a dus la destrămarea URSS, nu dezamăgirea socială sau prăbuşirea economică, l-a asigurat fostul președinte sovietic Mihail Gorbaciov pe David Stewart, într-o conversaţie pe care au purtat-o în urmă cu mai mulţi ani.

Muzicianul britanic a făcut această dezvăluire în podcast-ul cântăreţei Joss Stone, "A Cuppa Happy".

"Ruşii au văzut că aşa trăieşte lumea în SUA", a spus Dave Stewart, referindu-se la stilul opulent de viaţă prezentat în serial. Fapt ce explică în mare măsură pasiunea pentru risipă a multora dintre noii îmbogăţiţi din Rusia, a remarcat el.

Potrivit lui Stewart, Gorbaciov i-a explicat că "cineva a reuşit să introducă casete VHS cu serialul Dallas în URSS, care au fost retransmise ilegal în mare parte a ţării", suscitând un cult clandestin pentru acest serial american şi personajele sale, în frunte cu carismaticul JR.

În această conversaţie, fostul preşedinte i-a mărturisit şi impactul pe care l-a avut muzica pop asupra prăbuşirii URSS.

 

Gorbaciov: ”Prietenii mei cădeau în genunchi și plângeau când ascultau Beatles”

 

Gorbaciov i-a povestit că existau antene în toate bisericile din ţară pentru a bruia orice conţinut considerat subversiv. Însă, oamenii le-au distrus pentru a putea asculta trupe ca The Beatles.

"Prietenii mei cădeau în genunchi şi plângeau când îi ascultau pe Beatles, pentru că nu mai auziseră niciodată aşa ceva", i-a mărturisit Gorbaciov.

Nu este prima oară când numele formaţiei Eurythmics este asociat fostului preşedinte Gorbaciov.

În 2009, cântăreaţa trupei, Annie Lennox, a fost recompensată cu premiul "Woman of Peace" pentru lupta sa împotriva SIDA în Africa de Sud, într-un eveniment la care au asistat şi laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace, printre care şi Gorbaciov.

În 2017, mai multe celebrităţi, între care şi Annie Lennox, s-au unit într-o campanie pentru a cere parlamentarilor laburişti britanici să se menţină fermi împotriva reînnoirii programului de arme nucleare Trident.

Campania a fost sprijinită de fostul preşedinte sovietic, care a afirmat că planul contrazice spiritul acordurilor ce au pus capăt Războiului Rece.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO