Michelle Obama, pe lista celebritatilor ale caror date financiare au fost piratate online


Ultimul update: Vineri 15 Martie 2013 00:16
Data publicarii: Marti 12 Martie 2013 17:35
Categorie: Stiri externe
Michelle Obama

Piratii cibernetici au anuntat, marti, ca au postat pe un site datele financiare personale ale primei doamne a Americii, Michelle Obama.

Hackerii au atacat si personalitati politice, printre care vicepresedintele american Joe Biden, dar vedete precum Beyonce, Jay-Z, Mel Gibson si Donald Trump.

Contactate de AFP, Casa Alba si Serviciile secrete americane au spus ca nu doresc sa comenteze aceste informatii. Pe pagina sa principala, acel site afirma ca a publicat "dosare secrete", a caror autenticitate nu a fost deocamdata confirmata, despre o serie de personalitati de prim rang din Statele Unite.

Numele domeniului sau (.su) face referire la acela care era desemnat pentru fosta Uniune Sovietica.

Rubrica destinata primei doamne a Americii este una dintre cele mai voluminoase. Site-ul publica ceea ce pare sa fie numarul sau de securitate sociala - o informatie personala extrem de sensibila in Statele Unite -, numerele sale de telefon mobil si trimite cititorii spre istoricul creditelor bancare ale doamnei Obama, recenzate de societatea TransUnion.

Contactata de AFP, nici compania TransUnion nu a dorit sa comenteze aceste informatii.

Site-ul publica totodata ceea ce pare sa fie date confidentiale ale ministrului Justitiei american, Eric Holden, fostului Secretar de Stat Hillary Clinton si directorului FBI, Robert Mueller.

Actorii Mel Gibson si Arnold Schewarzenegger, dar si starleta Paris Hilton apar si ei pe lista presupuselor victime ale acestui atac cibernetic.

TMZ.com afirma ca pe aceasta lista se mai gasesc Beyonce, Jay-Z, Britney Spears, Donald Trump si Kim Kardashian.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO