Mesajul trimis de o tânără din ”camionul morții”. Familia a spus totul despre călătoria sa

Dată publicare: 28-10-2019 17:40
Dată actualizare: 28-10-2019 17:40


Camion UK

O tânără din Vietnam i-a trimis mamei sale un mesaj cu textul ”Mor”, chiar în timp ce se afla în ”camionul groazei”, alături de celelalte 38 de persoane. Cu numai câteva zile înainte de întâmplarea macabră, tânăra fusese deportată din Marea Britanie.

Pham Thi Tra My, în vârstă de 26 de ani, s-ar număra printre cele 39 de cadavre descoperite într-un camion ajuns în Marea Britanie.

Cu scurt timp înainte să ajungă în Essex, femeia i-a trimis mamei sale un mesaj: ”Nu pot respira. Mamă, îmi pare foarte rău”.

Fratele tinerei a mărturisit că familial lor a plătit o sumă mare de bani traficanților pentru ca Pham să ajungă în siguranță din Vietnam în Marea Britanie, pentru o viață mai bună. Femeia a plecat din Vietnam pe 3 octombrie, ajungând în Franța cu avionul, trei zile mai târziu, potrivit The Sun.

Familia sa spune că ar fi rugat-o în nenumărate rânduri pe tânără să nu încerce să facă ”un asemenea drum”, însă aceasta și-ar fi asumat riscul doar pentru a-și găsi un loc de muncă.

„Fusese arestată cu câteva zile înainte, în Marea Britanie, și a fost trimisă înapoi în Franța. Acum am auzit că ar fi murit”, a spus fratele femeii.

”Am încercat să îi spunem să nu se aventureze în așa ceva, pentru că este foarte riscant, însă nu am mai putut decât să fim de acord. Suntem în stare de șoc. Nu ne putem explica durerea. Suntem toți devastați”, spune tatăl tinerei.


Şoferul "camionului morţii", inculpat în Marea Britanie

Şoferul camionului la bordul căruia au fost găsite miercuri trupurile neînsufleţite a 39 de migranţi, la est de Londra, a fost inculpat pentru multiple capete de acuzare, printre care omor din culpă şi trafic de persoane, a comunicat sâmbătă poliţia britanică, transmite AFP şi Reuters.

Nord-irlandezul Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, este acuzat de 39 omoruri din culpă, trafic de persoane, complicitate le imigraţie ilegală şi spălare de bani, şi va compărea luni în faţa unui tribunal din Chelmsford, a informat sâmbătă poliţia britanică.

Alte trei persoane reţinute în legătură cu acest caz se află în continuare în arest, a indicat aceeaşi sursă.

Treizeci şi nouă de persoane au fost găsite miercuri decedate într-un parc industrial în apropiere de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia. Poliţia britanică a declarat iniţial că victimele erau cetăţeni chinezi, dar este posibil ca printre ele să se afle şi vietnamezi. Mai multe familii care trăiesc în centrul Vietnamului şi-au făcut publice temerile că rude de-ale lor, având asupra lor paşapoarte chineze false, s-ar afla printre persoanele decedate.

Sâmbătă, ambasada Vietnamului la Londra a comunicat că nu are o confirmare oficială a identităţii celor 39 de persoane găsite în camion, şi că se află în contact strâns cu poliţia britanică în ancheta privind identificarea victimelor, a transmis Reuters.

 

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO