Mesajul transmis de premierul Scoției lui Boris Johnson. Cere un nou referendum

25-07-2019 21:22


Nicola Sturgeon

Premierul scoțian Nicola Sturgeon i-a transmis omologului său britanic, Boris Johnson, că este „nerăbdătoare” să discute cu el despre organizarea unui nou referendum privind independența Scoției.

Folosindu-se de prima scrisoare trimisă noului premier, Sturgeon i-a amintit lui Johnson că o analiză a guvernului scoţian a relevat că un Brexit fără acord ar însemna pierderea a 100.000 de locuri de muncă în Scoţia, informează The Guardian, citat de News.ro.

„Având în vedere comentariile dumneavoastră privind părăsirea UE pe 31 octombrie cu un acord sau fără este acum, mai mult ca niciodată, esenţial ca în Scoţia să avem o altă opţiune”, a scris Sturgeon.

Afirmând că guvernul ei va continua implementarea măsurilor necesare pentru a exista legislaţia care ar permite organizarea unui al doilea referendum privind independenţă, despre care Sturgeon a sugerat că ar dori să aibă loc până în 2021, ea i-a transmis lui Johnson: „Dreptul cetăţenilor scoţieni de a-şi decide propriul viitor este un principiu democratic de bază care trebuie respectat”.

Johnson a refuzat în timpul unei vizite în Scoţia să excludă blocarea unui al doilea referendum privind independenţa Scoţiei, chiar dacă Partidul Naţional Scoţian al lui Sturgeon ar obţine susţinerea publicului pentru un referendum.

Sturgeon a scris: „Similar, orice decizie a parlamentului scoţian privind acordarea acestei opţiuni poporului trebuie respectată. Parlamentul va analiza privind legislaţia necesară pentru un referendum după vacanţa de vară şi aştept cu nerăbdare să abordez această problemă cu dumneavoastră de îndată ce a fost discutată de parlamentarii scoţieni”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO