Mesajul transmis de locuitorii unui sat din Bosnia politicienilor aflați în campanie electorală


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 19 Septembrie 2018 10:31
Categorie: Stiri externe

Sătui de promisiuni deşarte, locuitorii unui sat din Bosnia au decis să le trimită politicienilor un mesaj. "Nu sunteţi bineveniţi la noi în sat, indiferent de partid", scrie pe un banner atârnat în inima localităţii.

Sătenii spun că s-au săturat să-şi facă iluzii în campanie şi să fie dezamăgiţi după ce şi-au dat votul.

Locuitorii satului Podgora, din centrul Bosniei, au agăţat deasupra străzii principale un banner cu mesajul: "Niciun partid nu este binevenit în Podgora. Ne-aţi minţit ani de zile." Bosniacii se pregătesc să voteze la alegerile generale, iar campania este în toi.

Sătenii mărturisesc că s-au săturat de policienii care le promit vrute şi nevrute înaintea scrutinului, pentru ca, după ce voturile sunt numărate, să-şi uite angajamentele.

Hamdija Solak, iniţiatorul mişcării: "Niciun primar, indiferent de partid, nu a făcut niciodată nimic. Aşa că noi, câţiva locatari cu iniţiativă, am decis să facem acest banner pentru care am plătit în jur de 50 de euro."

Locuitorii se plâng că în sat nu s-a făcut nimic de dinaintea războiului din Bosnia, încheiat în 1995. Drumul principal încă aşteaptă asfaltul.

"Înainte de alegeri, au schimbat şase sau şapte becuri arse de pe stâlpii de iluminat public. Atât. Şi au astupat găurile de pe strada principală care a fost pietruită prin 1982-1983", spun oamenii.

Cu acceptul primarului, bannerul va rămâne în sat până la alegerile din 7 octombrie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Încăierări între veteranii de război și polițiști, în Sarajevo. Au fost folosite gaze lacrimogene
VIDEO PROTVPLUS.RO