Mesajul ISIS după atacul de la Londra. Ce promisiune făcuse tânărul ucis de polițiști


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2020 14:59
Data publicarii: Luni 03 Februarie 2020 14:48
Categorie: Stiri externe
Mesajul ISIS după atacul de la Londra

Gruparea Statul Islamic a revendicat luni, prin intermediul agenţiei sale de propagandă Amaq, atacul cu cuţitul comis cu o zi înainte la Londra, soldat cu răniți.

”Atacatorul din cartierul Streatham, în sudul Londrei, face parte dintre combatanţii Statului Islamic. El a comis atacul ca răspuns la îndemnurile de a ţinti cetăţeni ai ţărilor coaliţiei internaţionale antijihadiste”, a anunţat într-un comunicat Amaq.

Sudesh Amman, în vârstă de 20 de ani, a înjunghiat duminică două persoane, cu puţin înainte de ora locală 14.00 (16.00, ora României) pe o stradă comercială din cartierul Londonez Streatham, înainte să fie împuşcat de poliţie, scrie News.ro.

O a treia persoană a fost rănită uşor de o schijă de la un geam, în urma deschiderii focului de către forţele de ordine.

Presa scrie că atacatorul, care purta o vestă explozivă falsă, a fost eliberat din închisoare în ianuarie, după ce a ispăşit jumătate din cei trei ani şi patru luni de închisoare la care a fost condamnat după ce a fost găsit vinovat de deţinere şi difuzare de conţinut terorist.

Potrivit cotidianului The Times, el a trimis propagandă în vederea recrutării în gruparea Statul Islamic (SI) unor apropiaţi, pe WhatsApp, şi a scris într-un carnet că vrea să moară ca ”martir” şi să omoare nemusulmani.

El a fost arestat după ce a postat pe un forum de discuţii criptat o fotografie cu un cuţit și mesajul ”arma e gata”.

După faptele de duminică, poliţia a anunţat că agenţi din cadrul unităţii sale antiteroriste se aflau la faţa locului ”în cadrul unei operaţiuni preventive”, sugerând astfel că atacatorul era supravegheat.

Sursa: News.ro

Statul Islamic revendică masacrul cu 71 de morţi din Niger
Statul Islamic revendică atacul sinucigaș din Kabul, soldat cu 63 de morți. Primele imagini
Atac armat într-un hotel de cinci stele din Pakistan. Ce grupare l-a revendicat
VIDEO PROTVPLUS.RO