Medicul datorita caruia peste 100.000 de oameni pot sa vada iar. Povestea doctorului nepalez Sanduk Ruit

Ultima actualizare: 29-03-2015 04:42
Sanduk Ruit

Medicul oftalmolog Sanduk Ruit, din Nepal, este cel datorita caruia peste 100.000 de oameni, lipsiti de posibilitati, pot sa vada iar.

Barbatul, in varsta de 59 de ani, vazut ca un vindecator divin, a inventat o procedura care dureaza doar cinci minute si prin care le reda vederea celor care traiesc in conditii grele si care nu mai vad, potrivit Oddity Central.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 80% dintre nevazatorii din lume sufera de boli care pot fi tratate, insa nu isi permit sa plateasca pentru asta.

Convins ca si cei saraci merita sa beneficieze de tratament medical, Sanduk a inventat o tehnica rcare ii permita sa trateze rapid grupuri mari de pacienti.

Medicul face o incizie in ochiul pacientului, prin care cataracta este indepartata, iar apoi ii pune o lentila ieftina. Astfel, peste 100.000 de nevazatori au fost vindecati de medicul nepalez.

Acesta are un spital in capitala Kathmandu, infiintat in 1994. "Sunt extrem de bucuros ca pot face un bine celor din jurul meu", a spus medicul, care este supranumit "Zeul vederii".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO