Surse din ancheta: Jaful armat din Napoli, in care au fost raniti doi romani, comis de carabinieri

Ultima actualizare: 29-03-2015 04:42

Autoritatile italiene au stabilit ca jaful armat produs miercuri in Napoli, soldat cu un mort si noua raniti, inclusiv doi romani, a fost comis de doi agenti ai carabinierilor, asa cum relatase de la inceput ziarul La Repubblica.

Potrivit agentiei AGI, atacul a fost comis de doi agenti ai carabinierilor care erau suspendati din functii. Cei doi au fost raniti in jaful armat pe care l-au efectuat in Napoli, fiind spitalizati, dar plasati in arest preventiv.

Cei doi carabinieri, care probabil au folosit arme din dotare, sunt acuzati de omor calificat, jaf armat si vatamare corporala multipla.

Jaful armat s-a soldat cu zece raniti, dar unul dintre raniti a decedat din cauza plagilor suferite. Atacul armat a avut loc, miercuri dupa-amiaza, intr-un supermarket al retelei ETE situat in localitatea Ottaviano, la periferia orasului italian Napoli, in sudul Italiei.

Doi carabinieri inarmati aflati in timpul liber au incercat sa jefuiasca magazinul, dar au intampinat rezistenta celor doi proprietari.

Potrivit ziarului La Repubblica, autorii jafului sunt doi carabinieri originari din localitatile Cercola si Chioggia (provincia Napoli), dar activi in orasul Mestre (nordul Italiei). Ei erau suspendati din functii. Dupa un schimb de focuri, carabinierii au fugit, fiind urmariti cu masina de proprietari, implicati, din cauza vitezei, intr-un grav accident.

Fiul unuia dintre proprietarii supermarketului, in varsta de 28 de ani, a murit dupa ce a suferit o plaga prin impuscare.

Unele publicatii italiene speculasera ca cei doi carabinieri nu erau autorii atacului, ci intervenisera pentru oprirea jafului. Politia italiana a stabilit ca agentii carabinierilor sunt autorii jafului armat.

Printre persoanele ranite figureaza si doi romani. Starea de sanatate a celor doi nu este grava, conform informatiilor furnizate de spitalul Sarno, unde sunt internati.

"Potrivit primelor informatii obtinute de la spitalul Sarno, starea de sanatate a cetatenilor romani raniti in incident nu este grava", a comunicat MAE, precizand ca Ambasada Romaniei la Roma s-a autosesizat cu privire la cazul celor doi cetateni romani raniti in incidentul armat.

"Misiunea diplomatica romana mentine cazul in atentie, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara de specialitate", mai precizeaza Ministerul de Externe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO