Masina de criza, prezentata la Salonul Auto de la Qatar. Vezi cat consuma

27-01-2011 21:54

Salonul auto din Qatar are ambitia sa concureze cu marile vitrine pentru industria auto din Statele Unite si Europa. Vedeta este o masina, deocamdata concept, care consuma mai putin de un litru la suta de kilometri.

Spectaculos si economicos! Prototipul noului hibrid de la Volkswagen ar putea fi visul oricarui sofer din moment ce consuma doar 0,9 litri la fiecare suta de kilometri.

Caroseria masinii cu doua locuri este atat de usoara pentru ca au fost folosite materiale compozite de ultima generatie. Are un motor diesel, cu doi cilindri, sustinut de unul electric.

O alta vedeta la salonul de la Qatar este, dupa cum spun cu mandrie constructorii, primul bolid hibrid de pe piata auto - un Porsche poate atinge suta de kilometri pe ora in trei secunde. Dupa 9 secunde de accelerare, "zboara" deja cu 200 de kilometri pe ora. Super masina este o pledoarie pentru generalizarea solutiilor hibride.

Daca toate luminile rampei sunt pe masinile prietenoase cu mediul inconjurator, nu lipsesc nici modelele cu propulsie clasica. Au performante si accesorii menite sa-i seduca pe bogatii clienti din Orient. Ce spuneti despre un concept Bertone Pandon, placat cu aur? Costa doua milioane de dolari.

Tags: masini,


VIDEO PROTVPLUS.RO