Masacru la o paradă militară din Iran. Sunt 24 de morți și 60 de răniți. Printre victime, o fetiță

Dată publicare: 22-09-2018 11:01
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


 Bilanțul atcului armat care a avut loc la o paradă militară din Iran a ajuns la 24 de morți și 60 de răniți. 

Televiziunea de stat din Iran a informat că atacul a avut ca ţintă o tribună în care se aflau oficiali iranieni care veniseră să vizioneze parada din oraşul Ahvaz, care marchează începutul războiului cu Irakul din 1980, informează Reuters, citat de News.ro.

„Printre martiri se află o fetiţă şi un fost combatant care a fost ucis în scaunul său cu rotile', a declarat generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi, purtător de cuvânt al forţelor armate iraniene, la televiziunea de stat.

Atacul, revendicat

O mişcare de opoziţie arabă denumită Rezistenţa Naţională din Ahvaz a revendicat atacul. Toţi cei patru atacatori au fost ucişi. De asemenea, atacul a fost revendicat şi de ISIS, însă niciuna dintre grupări nu a oferit dovezi în acest sens.

Un purtător de cuvânt al armatei iraniene a declarat că atacatorii au fost antrenaţi de două state din Golf şi că au conexiuni cu SUA şi Israelul. „Aceşti terorişti au fost antrenaţi şi organizaţi de ţări din golf”, a declarat Abolfazl Shekarchi.

„Din cei patru terorişti, trei au fost trimişi în infern la locul atacului, iar al patrulea, care a fost rănit şi arestat, a ajuns în infern la puţin timp din cauza rănilor grave”, a spus generalul, membru al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice.

Reacția lui Rohani

Preşedintele iranian Hassan Rohani a promis sâmbătă un răspuns „teribil" al ţării sale după atac, informează AFP, citat de Agerpres.

Masacru la o paradă militară din Iran. Sunt cel puțin 24 de morți

„Răspunsul Republicii Islamice la cea mai mică ameninţare va fi teribil. Cei care furnizează sprijin în materie de informaţii şi de propagandă acestor terorişti vor trebui să răspundă”, a declarat Rohani, conform unui comunicat publicat pe site-ul său oficial.

Totodată, Kremlinul a precizat că preşedintele rus Vladimir Putin a transmis condoleanţe preşedintelui iranian, spunând că Moscova este pregătită să intensifice eforturile comune pentru a lupta împotriva terorismului, a transmis agenţia rusă de presă RIA.

Parada a fost organizată cu ocazia Zilei naţionale a forţelor armate, care marchează pe 22 septembrie declanşarea de către Bagdad a războiului cu Iranul (1980-1988).

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO