Masacru în Mali: 110 de etnici fulani, uciși de bărbați echipați în vânători

Ultima actualizare: 23-03-2019 21:51
politie mali
AFP

Indivizi înarmaţi au masacrat peste 110 etnici fulani în centrul Mali, informează Reuters, citând declaraţia primarului oraşului Bankass, Moulaye Guindo.

Acesta este atacul cel mai sângeros din istoria recentă a regiunii.

Bărbaţi echipaţi în vânători tradiţionali au atacat localităţile Ogassagou şi Welingara, nu departe de Bankass, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 04:00 GMT, a explicat primarul.

Potrivit acestuia, "satul Ogossagou a fost devastat total". Cele 110 persoane ucise erau din acest sat. Primarul nu a putut să furnizeze niciun bilanţ privind cealaltă localitate atacată, Welingara, mulţumindu-se să declare că există morţi şi acolo.

"Jandarmii continuă să numere cadavrele. Ei tocmai mi-au spus că au găsit 110 corpuri până în prezent şi că numărătoarea continuă", a mai spus el.

Aceste atacuri au survenit în timp ce o misiune a Consiliului de Securitate al ONU este în vizită în Mali pentru a încerca să găsească soluţii la violenţele care au făcut sute de victime civile anul trecut în această ţară.

Emisari ai Consiliului de Securitate au fost primiţi vineri seara de şeful statului malian, Ibrahim Boubacar Keita, şi de alţi responsabili guvernamentali.

Un locuitor din Ogossagou a declarat, sub rezerva anonimatului, că atacul survenit la primele ore ale dimineţii de sâmbătă pare să fi avut loc ca represalii la o ambuscadă întinsă de un grup islamist afiliat Al Qaida, în cursul căreia 23 de soldaţi au fost ucişi.

La 17 martie, presupuşi jihadişti atacaseră şi ocupaseră pentru scurt timp o bază a armatei maliene situată în localitatea Dioura, în regiunea Mopti, în centrul ţării.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO