Primele imagini cu modelul britanic răpit la Milano. Mărturia tinerei

Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Duminica 06 August 2017 12:30
Categorie: Internaţional

Polonezul care a răpit o tânără britanică, fotomodel, şi a ţinut-o ostatică timp de şase zile pentru a o scoate la licitaţie pe Dark Web s-ar fi inspirat din filmul ”Taken” . Victima a povestit poliției italiene coșmarul prin care a trecut.

Potrivit Corriere della Sera polonezul s-a inspirat din filmul Taken (2008), cu Liam Neeson, care spune povestea unui fost agent secret, care are la dispoziție doar câteva ore pentru a o salva pe fiica lui din mâinile unei bande de infractori specializați în trafic de carne vie.

Lukasz Herba a fost arestat de autorităţile din Italia după ce a răpit o tânără britanică, fotomodel de profesie, şi a ţinut-o ostatică timp de şase zile. I-a cerut agentului ei peste 230.000 de lire ca să o elibereze.

În caz contrar, plănuia să o vândă la o licitaţie pe aşa-numitul "dark web". Ajutat de un complice, polonezul a drogat-o pe fată, la o zi după ce aceasta a ajuns la Milano, pentru o şedinţă foto. A dus-o apoi într-o locuinţă izolată, la nord de Torino. Individul  făcea parte dintr-o grupare specializată în asemenea "tranzacţii".

Şefii lui, organizația infracțională ”Black Death”, şi-au schimbat însă planurile când au aflat că ostatica are copil de 2 ani: ”Te-am eliberat pentru că ești mamă” s-ar fi lăudat aceștia printr-un mesaj găsit asupra victimei, potrivit Daily Mail. Polonezul a fost trimis să o ducă la consulatul britanic de la Milano şi, în drum, a fost arestat de poliţişti.

Cum se apară polonezul

La audieri, Lukasz Herba a dat vina pe ”3 romani din Birmingham ale căror nume nu le știe” și care i-ar fi încredințat 500.000 de lire pentru a închiria spații comerciale în Paris, Berlin, Monaco si Milano. Aici spune ca ar fi dat peste tânăra răpită și că a scris mailul prin care cerea recompensă agentului ei ”obligat de români”. ”Am eliberat-o pentru că nu sunt de acord cu așa ceva”, a susținut el . Corriere della Sera scrie că mărturia polonezului, singurul arestat în acest caz, nu este o apărare prea convingătoare. Poliţiile din trei ţări, Italia, Marea Britanie şi Polonia, anchetează acest caz şocant.

Primele mărturii ale victimei

Fotomodelul în vârstă de 20 de ani, a fost identificat ca fiind Chloe Ayling. Ea a povestit poliției italiene că ar fi fost implicați mai mulți răpitori, dar ca a văzut doar chipurile a doi bărbați.

”O persoană cu mănuși negre m-a apucat din spate cu o mână pe gură si alta pe gât. O a doua persoană cu cagula neagră mi-a facut o injecție în braț. Mi-am pierdut cunoștința iar când m-am trezit, eram dezbracată, legată la mâini și picioare și inchisă în portbagajul unei mașini. Eram intr-o valiză si puteam să respir printr-o crăpătură” a povestit fotomodelul.

Fotomodelul a mers în Milano pentru a lua parte la o ședință foto aranjată de agentul ei. A doua zi a fost atacată și răpită iat timp de șase zile a stat închisă într-o casă din Borgial, la nord-vest de Torino. ”Nu credeam ca o s-o mai vedem vreodată”, au mărturisit atât rudele fetelei cât și reprezentanți ai agenției de modelling, potrivit tabloidelor britanice.

 

 


 

Barbatul din Galati care a sechestrat o copila de 9 ani a fost arestat pentru 30 de zile. Individul nu si-a recunoscut fapta
Barbatul din Galati care a sechestrat o copila de 9 ani a fost arestat pentru 30 de zile. Individul nu si-a recunoscut fapta
VIDEO PROTVPLUS.RO
vaduve ISIS dupa gratii
Analiză AFP: Cât de periculoase sunt "văduvele ISIS". Ar putea iniţia noi atentate
Masacru la graniţa Venezuelei. De ce a tras armata în locuitorii unui sat
În Venezuela se moare de foame. De ce refuză Maduro să primească ajutoare
Dragnea la Congresul unde se anunţă candidatura lui Timmermans. "Suntem de partea bună"
Candidaţi din Moldova susțin că au fost otrăviți în pragul alegerilor. Cine ar fi făptașii
Momentul când fortăreaţa lui Pablo Escobar din Medellin este aruncată în aer. VIDEO
adunare nazista in 1934
Statul german plăteşte pensii pentru peste 2.000 de nazişti. În ce ţări se ascund aceştia
Cutremur puternic în Ecuador. S-a simțit și în Peru și Columbia
Cum a reușit un escroc israelian să păcălească tinere scandinave cu milioane de euro
Ameninţarea SUA la adresa ţărilor care folosesc tehnologie Huawei. "E un risc real"
Biserica Ortodoxă Română nu ia partea Ucrainei în conflictul religios cu Rusia
Jihadistul care a revendicat atentatele din Paris a fost ucis. Cine era "fratele Omar"