Primele imagini cu modelul britanic răpit la Milano. Mărturia tinerei

Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Duminica 06 August 2017 12:30
Categorie: Internaţional

Polonezul care a răpit o tânără britanică, fotomodel, şi a ţinut-o ostatică timp de şase zile pentru a o scoate la licitaţie pe Dark Web s-ar fi inspirat din filmul ”Taken” . Victima a povestit poliției italiene coșmarul prin care a trecut.

Potrivit Corriere della Sera polonezul s-a inspirat din filmul Taken (2008), cu Liam Neeson, care spune povestea unui fost agent secret, care are la dispoziție doar câteva ore pentru a o salva pe fiica lui din mâinile unei bande de infractori specializați în trafic de carne vie.

Lukasz Herba a fost arestat de autorităţile din Italia după ce a răpit o tânără britanică, fotomodel de profesie, şi a ţinut-o ostatică timp de şase zile. I-a cerut agentului ei peste 230.000 de lire ca să o elibereze.

În caz contrar, plănuia să o vândă la o licitaţie pe aşa-numitul "dark web". Ajutat de un complice, polonezul a drogat-o pe fată, la o zi după ce aceasta a ajuns la Milano, pentru o şedinţă foto. A dus-o apoi într-o locuinţă izolată, la nord de Torino. Individul  făcea parte dintr-o grupare specializată în asemenea "tranzacţii".

Şefii lui, organizația infracțională ”Black Death”, şi-au schimbat însă planurile când au aflat că ostatica are copil de 2 ani: ”Te-am eliberat pentru că ești mamă” s-ar fi lăudat aceștia printr-un mesaj găsit asupra victimei, potrivit Daily Mail. Polonezul a fost trimis să o ducă la consulatul britanic de la Milano şi, în drum, a fost arestat de poliţişti.

Cum se apară polonezul

La audieri, Lukasz Herba a dat vina pe ”3 romani din Birmingham ale căror nume nu le știe” și care i-ar fi încredințat 500.000 de lire pentru a închiria spații comerciale în Paris, Berlin, Monaco si Milano. Aici spune ca ar fi dat peste tânăra răpită și că a scris mailul prin care cerea recompensă agentului ei ”obligat de români”. ”Am eliberat-o pentru că nu sunt de acord cu așa ceva”, a susținut el . Corriere della Sera scrie că mărturia polonezului, singurul arestat în acest caz, nu este o apărare prea convingătoare. Poliţiile din trei ţări, Italia, Marea Britanie şi Polonia, anchetează acest caz şocant.

Primele mărturii ale victimei

Fotomodelul în vârstă de 20 de ani, a fost identificat ca fiind Chloe Ayling. Ea a povestit poliției italiene că ar fi fost implicați mai mulți răpitori, dar ca a văzut doar chipurile a doi bărbați.

”O persoană cu mănuși negre m-a apucat din spate cu o mână pe gură si alta pe gât. O a doua persoană cu cagula neagră mi-a facut o injecție în braț. Mi-am pierdut cunoștința iar când m-am trezit, eram dezbracată, legată la mâini și picioare și inchisă în portbagajul unei mașini. Eram intr-o valiză si puteam să respir printr-o crăpătură” a povestit fotomodelul.

Fotomodelul a mers în Milano pentru a lua parte la o ședință foto aranjată de agentul ei. A doua zi a fost atacată și răpită iat timp de șase zile a stat închisă într-o casă din Borgial, la nord-vest de Torino. ”Nu credeam ca o s-o mai vedem vreodată”, au mărturisit atât rudele fetelei cât și reprezentanți ai agenției de modelling, potrivit tabloidelor britanice.

 

 


 

Barbatul din Galati care a sechestrat o copila de 9 ani a fost arestat pentru 30 de zile. Individul nu si-a recunoscut fapta
Barbatul din Galati care a sechestrat o copila de 9 ani a fost arestat pentru 30 de zile. Individul nu si-a recunoscut fapta
VIDEO PROTVPLUS.RO
mama
O mamă din Focşani primeşte ajutor social din Marea Britanie, deşi nu a locuit niciodată acolo
Ce scrie presa internațională despre publicarea MCV și rezoluția PE privind România
Trump critică Franţa şi-l atacă personal pe Macron după vizita la Paris. ”Make France Great Again”
Mărturii terifiante din California: ”Nu o să mori, fugi de acolo”. Bilanțul morților a crescut
Prințul Charles și-a sărbătorit ziua în avans cu Kylie Minogue și Mr. Bean
Michelle Obama dezvăluie de ce a luat-o în brațe pe Regina Elisabeta, acum nouă ani
gard la granita cu Mexicul
Armata SUA a ridicat garduri şi baricade la graniţa cu Mexicul. "Aşteptăm mii de oameni"
Reacția lui Merkel când o bătrânică o întreabă dacă e soția lui Macron. VIDEO
Trump susţine că ştie de bazele pentru rachete ascunse de Coreea de Nord. Ce spune despre ele
Povestea din spatele fotografiei lui Hitler îmbrățișând o fetiță evreică. Cine este copila
Motivul pentru care 4 pietoni s-au deghizat în autobuz. Reacţia poliţiştilor
Mărturiile unui fost gardian de origine română dintr-un lagăr nazist. De ce nu s-a opus ordinelor