Ca intr-un scenariu de film. Mesajul lasat pe un biletel de evadatii din inchisoarea de maxima securitate din New York

07-06-2015 08:34


Au reusit sa evadeze din aripa considerata cea mai sigura, a celei mai bine pazite inchisori americane.

Have a nice day!" (Sa aveti o zi frumoasa!) - acesta este mesajul scris pe un biletel de culoare galbena si lipit pe o teava de scurgere pe care l-au lasat Richard Matt si David Sweet, detinutii condamnati la inchisoare pe viata pentru crima care au evadat in noaptea de vineri spre sambata din cea mai mare inchisoare de maxima securitate din statul New York, transmite duminica CNN.

Conducerea inchisorii a descoperit ca Richard Matt, in varsta de 48 de ani, si David Sweat, de 34 de ani, lipseau de la apelul de sambata dimineata din penitenciarul Clinton Correctional Facility din localitatea Dannemora, statul New York. Richard Matt a fost condamnat pentru omucidere, rapire si talharie, dupa ce a omorat in bataie un barbat, in 1997. David Sweat a fost condamnat pentru crima cu premeditare dupa uciderea ajutorului de serif Kevin Tarsia, in 2002.

Cu ajutorul unei bormasini, cei doi au reusit sa sape un tunel printr-un zid de otel, apoi s-au strecurat printr-o serie de tunele subterane pana la o gura de canal aflata in exteriorul zidurilor puscariei. Ei i-au pacalit pe gardieni, aranjandu-si hainele astfel incat supraveghetorii sa creada ca dorm in paturile lor.

Nu a mai existat nicio alta evadare din aceasta sectiune de maxima securitate a inchisorii, inaugurata in 1865, potrivit declaratiilor facute de guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo.

Acum, fugarii sunt cautati de 200 de politisti, sprijiniti de unitati speciale si elicoptere.

Penitenciarul Clinton este cea mai mare inchisoare din statul New York, cu 2.689 de detinuti.

VIDEO PROTVPLUS.RO