Marea Britanie se îndreaptă spre alegeri anticipate. Anunțul făcut de Corbyn

Ultima actualizare: 29-10-2019 15:16

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, a anunțat că formațiunea sa este pregătită să înceapă „cea mai radicală campanie din istorie”.

Liderul laburist a declarat că singura condiție pe care partidul său a pus-o, înlăturarea scenariului unui Brexit fără acord, a fost îndeplinită după ce Uniunea Europeană a aprobat o amânare până în data de 31 ianuarie 2020, relatează BBC.

„Vrem alegeri, dar am vrut să fie scoasă de pe masă opțiunea unui Brexit fără acord”, a declarat Corbyn, conform AP.

Prim-ministrul Boris Johnson a încercat de trei ori să convoace alegeri anticipate, dar nu a reușit să obțină susținere în Parlament.

Mai multe surse din Downing Street au declarat că pentru a obține susținerea partidelor de opoziție, alegerile ar urma să aibă loc în data de 11 decembrie.

„Am spus constant că suntem pregătiți pentru alegeri și susținerea noastră e condiționată doar de scoaterea de pe masă a Brexitului fără acord”, a declarat Jeremy Corbyn.

„Am auzit de la Uniunea Europeană că prelungirea Articolului 50 până în data de 31 ianuarie a fost confirmată, așadar pentru următoarele trei luni, condiția de înlăturare a unui Brexit fără acord a fost îndeplinită”, a adăugat liderul laburist.

„Acum vom lansa cea mai ambițioasă și radicală campanie pe care a văzut-o țara noastră, pentru schimări reale”, a menționat Corbyn.

„Suntem pregătiți pentru alegeri. Vom avea un mesaj foarte puternic, despre cum vom transforma societatea pentru a pune capăt inegalității și injustiției și vom combate sărăcia devastatoare cu care se confruntă mulți oameni”, a spus Corbyn.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO