Marea Britanie se îndreaptă spre alegeri anticipate. Anunțul făcut de Corbyn


Ultimul update: Marti 29 Octombrie 2019 15:16
Data publicarii: Marti 29 Octombrie 2019 14:29
Categorie: Stiri externe

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, a anunțat că formațiunea sa este pregătită să înceapă „cea mai radicală campanie din istorie”.

Liderul laburist a declarat că singura condiție pe care partidul său a pus-o, înlăturarea scenariului unui Brexit fără acord, a fost îndeplinită după ce Uniunea Europeană a aprobat o amânare până în data de 31 ianuarie 2020, relatează BBC.

„Vrem alegeri, dar am vrut să fie scoasă de pe masă opțiunea unui Brexit fără acord”, a declarat Corbyn, conform AP.

Prim-ministrul Boris Johnson a încercat de trei ori să convoace alegeri anticipate, dar nu a reușit să obțină susținere în Parlament.

Mai multe surse din Downing Street au declarat că pentru a obține susținerea partidelor de opoziție, alegerile ar urma să aibă loc în data de 11 decembrie.

„Am spus constant că suntem pregătiți pentru alegeri și susținerea noastră e condiționată doar de scoaterea de pe masă a Brexitului fără acord”, a declarat Jeremy Corbyn.

„Am auzit de la Uniunea Europeană că prelungirea Articolului 50 până în data de 31 ianuarie a fost confirmată, așadar pentru următoarele trei luni, condiția de înlăturare a unui Brexit fără acord a fost îndeplinită”, a adăugat liderul laburist.

„Acum vom lansa cea mai ambițioasă și radicală campanie pe care a văzut-o țara noastră, pentru schimări reale”, a menționat Corbyn.

„Suntem pregătiți pentru alegeri. Vom avea un mesaj foarte puternic, despre cum vom transforma societatea pentru a pune capăt inegalității și injustiției și vom combate sărăcia devastatoare cu care se confruntă mulți oameni”, a spus Corbyn.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

BREXIT. Liderii europeni au stabilit un nou termen limită pentru ieșirea din UE
Boris Johnson îi cere lui Corbyn să accepte alegerile anticipate. Să fie „bărbat”
Boris Johnson dorește alegeri anticipate. În ce dată ar urma să aibă loc
VIDEO PROTVPLUS.RO