Mama care a cutremurat sistemul după ce a avortat de una singură: Mi-a reproșat că am murdărit baia de sânge

chisinau, spital, ecaterina ianos,
Radio Europa Libera

Mama care a cutremurat sistemul, după ce a avortat de una singură în toaleta unui spital din Chişinău a povestit pentru Radio Europa Liberă chinul prin care a trecut

Ecaterina Iaroș (19 ani) a dezvăluit cum a avortat în condiţii ”inumane” la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău. În toate cele cinci zile cât a fost internată a cerut să i se explice ce o aşteaptă. Ar fi vrut ca personalul medical să o ajute să treacă mai uşor peste cele ce urmau să se întâmple: avortul medicamentos, relatează Radio Europa Liberă.

În dimineaţa de 14 decembrie 2017 a avortat singură în salonul sanitar din secţia Ginecologie. Avocatul femeii susţine că existe probe ce confirmă unele abuzuri şi încălcări care ar fi fost comise.

Ecaterina Iaroș: Ea a aprins lumina și am văzut că sunt plină de sânge. Sora medicală a venit, s-a uitat și a zis că e totul normal, așteptăm apele. Mi-am luat vasul și am mers la baie. Ea a venit după mine. Și eu am întrebat-o: „Pot să merg la WC?”. Și ea a zis: „Da, stai fără grijă, tu încă nu naști.” Și numai m-am aplecat și fetița a început a ieși. Și am strigat că eu nasc. Vasul acela vine puțin în jos și ea când a ieșit acolo era foarte mult sânge. Și ea a căzut în sângele acela și a stropit baia și până a revenit sora medicală, eu deja am examinat-o, deja eram cu ea în mâini. Ea a venit cu un clește din fier și mi-a tăiat cordonul. Și mi-a dat cleștele în mână și o pelincuță ca să țin să nu curgă sânge și m-a trimis în celălalt capăt de coridor să mă urc pe masă. Și la ieșirea din baie am auzit cum mi-a reproșat că eu am murdărit baia de sânge. Apoi sora medicală a adus fetița lângă mine. În partea stângă era cântarul și a adus-o și a desfăcut pachetul acela și îi zice medicului: „Uite, nu-i nici fată, nici băiat”. A fost foarte urât. Și când am văzut și sacoșa aia galbenă cum stătea fetița în sacoșă parcă era un gunoi. Și cântarul era mare, iar când a cântărit ea avea 540 de grame și sora medicală i-a spus medicului „Scriem 480 că…” ceva de documente a spus, dar nu am înțeles clar despre ce era vorba. Și medicul a afirmat că da.

 

Citește și
Igor Dodon
Preşedintele pro-rus al Moldovei: "Unirea cu România înseamnă război civil"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Parlamentul moldovean condamnă amestecul Rusiei în activitatea politică de la Chişinău
Parlamentul moldovean condamnă amestecul Rusiei în activitatea politică de la Chişinău

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o declaraţie prin care condamnă atacurile Federaţiei Ruse asupra securităţii informaţionale naţionale şi amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova.

Preşedintele pro-rus al Moldovei:
Preşedintele pro-rus al Moldovei: "Unirea cu România înseamnă război civil"

Declaraţie uluitoare a lui Igor Dodon, preşedintele pro-rus de la Chişinău.

Trei moldoveni au jefuit o casă, iar cu banii luaţi şi-au cumpărat imediat un BMW
Trei moldoveni au jefuit o casă, iar cu banii luaţi şi-au cumpărat imediat un BMW

Proprietarul s-a întors acasă de la serviciu şi a găsit locuinţa goală.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.