Cele patru familii de romani au trecut granita intre Fasia Gaza si Israel

Ultima actualizare: 08-05-2012 17:14

UPDATE: Cele patru familii de romani, in total 20 de persoane, despre care Ministerul de Externe anuntase ca au ajuns, joi dimineata, in punctul de frontiera de la Erez, au trecut granita intre Fasia Gaza si Israel.


Pana joi, la ora 10.00, 69 cetateni romani (23 adulti si 46 minori), la care se adauga 12 cetateni palestinieni, isi exprimasera dorinta de a fi sprijiniti de catre personalul Ambasadei Romaniei la Tel Aviv in vederea parasirii zonei de conflict, anunta Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Dupa indeplinirea formalitatilor de frontiera si eliberarea titlurilor de calatorie de catre personalul consular aflat la Erez, persoanele respective vor fi conduse spre frontiera cu Iordania, prin grija Ambasadei Romaniei la Tel Aviv.

De aici, vor fi preluate de Ambasada Romaniei la Amman si transportate la aeroport, de unde isi vor continua calatoria spre Romania sau spre alta destinatie dorita.

MAE va fi in masura sa comunice numarul exact al cetatenilor romani care ies din Fasia Gaza in cadrul operatiunii de evacuare de astazi dupa ce vor fi indeplinite formalitatile de la punctul de frontiera, iar personalul consular roman va intra in contact cu acestia, se mai arata in comunicatul de presa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO