Mai multe rachete au fost lansate din Siria spre teritoriul Israelului


Ultimul update: Sambata 18 Mai 2013 06:56
Data publicarii: Miercuri 15 Mai 2013 22:26
Categorie: Stiri externe
soldati

Mai multe rachete au fost lansate miercuri din Siria spre teritoriul Israelului, in zona Inaltimilor Golan, insa incidentul nu s-a soldat cu victime, anunta autoritatile israeliene, citate de CNN.

"Potrivit informatiilor preliminare, rachetele au fost lansate din greseala spre teritoriul israelian", a declarat un purtator de cuvant militar.

Rachetele au cazut in zona Muntelui Hermon.

Presedintele sirian, Bashar al-Assad, si liderul miscarii Hezbollah, Hassan Nasrallah, avertizau saptamana trecuta ca vor redeschide un nou "front de rezistenta" impotriva Israelului, ca reactie la raidurile aeriene israeliene si pe fondul situatiei conflictuale din Siria.

Bashar al-Assad si tatal sau, Hafez al-Assad, au pastrat armistitiul patru decenii in zona Podisului Golan, aflat sub controlul Israelului, in pofida starii de razboi dintre cele doua tari.

Dar, dupa raidurile aeriene efectuate de Israel in Siria la inceputul lunii mai, Bashar al-Assad a amenintat, potrivit presei libaneze si israeliene, ca va transforma Inaltimile Golan intr-un "front de rezistenta", sugerand ca a ordonat gruparilor subordonate sa lanseze atacuri impotriva statului evreu.

La randul sau, aliatul Damascului, Hassan Nasrallah, liderul miscarii siite libaneze Hezbollah, a promis ca va intensifica atacurile pentru "eliberarea Podisului Golan".

Ca reactie la raidurile aeriene israeliene, Nasrallah a declarat ca Siria va intensifica livrarile de armament destinate miscarii Hezbollah, care a fost implicata intr-o conflict cu Israelul, cateva saptamani, in anul 2006.

Aviatia militara israeliana a efectuat mai multe raiduri la periferia Damascului, la inceputul lunii mai, atacand vehicule care ar fi transportat arme destinate miscarii siite Hezbollah.

Siria se confrunta, de peste doi ani, cu revolte reprimate violent si cu confruntari armate intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad si fortele militare ale opozitiei. Bilantul confruntarilor este, potrivit estimarilor, de aproximativ 95.000 de morti.

Sursa: Mediafax

Tags: siria, israel, rachete,

Rebelii sirieni promit pedepsirea abuzurilor, dupa actul de canibalism al unui comandant de-al lor
Ororile razboiului din Siria. Un lider rebel mananca din inima unui soldat inamic. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO