Mai multe plaje închise în sudul Australiei, după ce o femeie a fost atacată de rechin

Dată publicare: 13-03-2021 10:21
Dată actualizare: 13-03-2021 10:22


O femeie a murit pe o plajă din Noua Zeelandă. Autoritățile bănuiesc mușcătura fatală a unui rechin. De ce nu e clar

Mai multe plaje situate în apropiere de Merimbula, la aproximativ 430 de kilometri sud de Sydney, au fost închise pentru o perioadă de 24 de ore după ce o femeie în vârstă de 60 de ani a fost atacată de un rechin, sâmbătă dimineaţă.

Accesul a fost restricţionat pe aproximativ 20 de kilometri de plaje după ce femeia a fost muşcată de şold şi coapsă de un rechin în timp ce înota în apropiere de plaja principală din Merimbula, în jurul orei 7:00 dimineaţa (20:00 GMT, vineri), a anunţat serviciul de intervenţii Surf Life Saving din New South Wales (NSW), informează agenţia DPA.

Martorii au declarat că au observat aripioare de rechin şi un exemplar mare, a spus inspectorul Robert Whitney din cadrul serviciului de ambulanţă din NSW, citat de agenţia de ştiri AAP.

"Ceea ce am putut constatat a fost că pacienta a suferit răni multiple în timpul unui eveniment care trebuie să fi fost terifiant", a declarat Whitney.

Numărul atacurilor letale ale rechinilor în apele australiene a crescut de opt ori în 2020, cel mai mortal an înregistrat după 1934.

Anul trecut, Australia a înregistrat opt atacuri mortale ale rechinilor, potrivit bazei de date "Shark Attack File" a Taronga Zoo - sursa principală la nivel naţional privind atacurile rechinilor. Timp de aproximativ 50 de ani a existat, în medie, un atac letal pe an, iar în 2019 nu a fost consemnat niciun deces din această cauză.

Sursa: Agerpres

Tags: rechin, australia,


VIDEO PROTVPLUS.RO