Magnatul rus Serghei Polonski a fost arestat in timp ce se afla pe un iaht in Cambodgia

Ultima actualizare: 18-05-2015 07:06
Serghei Polonski

Magnatul rus Serghei Polonski, care a acumulat o avere impresionanta in domeniul imobiliar si apoi a fugit din Rusia, a fost arestat in Cambodgia in timp ce se afla pe un iaht, a anuntat vineri avocatul sau.

Miliardarul fugar, in varsta de 42 de ani, a trait in ultimii ani pe insula sa privata din sud-estul Cambodgiei. In anul 2013 justitia rusa l-a pus sub acuzare in contumacie pentru delapidarea a 6 miliarde de ruble (circa 120 de milioane de dolari).

Potrivit presei ruse, Polonski a sustras aceasta suma printr-o schema de sifonare a fondurilor dinspre un proiect imobiliar catre o societate care era in faliment, relateaza Agerpres.

Justitia din Cambodgia a respins anul trecut cererea de extradare primita din partea Rusiei, motivand ca cele doua tari nu au incheiat un tratat de extradare. Totusi, in luna decembrie, autoritatile cambodgiene l-au obligat pe Polonski sa paraseasca acea insula privata, din cauza unui litigiu de proprietate cu un fost partener de afaceri.

De altfel, Polonski a avut probleme si cu justitia din Cambodgia, unde a mai fost arestat la sfarsitul anului 2012 dupa ce doi dintre prietenii sai ar fi avut o confruntare cu marinari cambodgieni. A fost eliberat din arest cateva luni mai tarziu, dupa ce s-a inteles cu respectivii marinari sa-i despagubeasca.

La inceputului anului in curs el a amenintat ca va da in judecata studiourile 20th Century Fox si va cere o despagubire de un miliard de dolari in urma aparitiei peliculei 'Elusive', in care el pare personificat intr-un escroc ce poarta numele de Serghei Polyansky

Sursa foto: www.phnompenhpost.com

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO