Maduro, trădat de peste 100 de membri ai forțelor de ordine. Au fugit în Columbia

Dată publicare: 24-02-2019 22:12
Dată actualizare: 24-02-2019 22:17


arestari Venezuela

Peste 100 de membri ai forțelor de ordine venezuelene au dezertat, în acest weekend, și s-au refugiat în Columbia.

Aceşti militari şi poliţişti, al căror rang nu este precizat, au trecut majoritatea în Columbia prin departamentul Norte de Santander, a cărui capitală Cucuta se învecinează cu statul venezuelean Tachira, informează AFP, citat de Agerpres.

Opozantul Juan Guaido, recunoscut drept preşedinte interimar de circa 50 de ţări, a promis o amnistie pentru membrii forţelor de securitate care s-ar delimita de guvernul Maduro, al cărui sprijin principal este armata.

Primele dezertări au avut loc sâmbătă dimineaţa, înainte ca Juan Guaido să anunţe de la Cucuta plecarea de camioane încărcate cu alimente şi medicamente, trimise în special de SUA pentru a tempera penuriile din Venezuela.

Guaido, aflat la Cucuta de vineri, în pofida unei interdicţii judiciare de a ieşi din Venezuela, a sosit duminică la Bogota, unde va participa la reuniunea Grupului de la Lima, prevăzută să aibă loc luni în capitala columbiană.

Venezuela numără 365.315 membri ai forţelor de ordine şi 1,6 milioane de miliţieni civili.

Chiar dacă a fost acuzat de adversarii săi că a fost reales în mod fraudulos la preşedinţie, Nicolas Maduro se bucură încă de sprijinul Statului Major al armatei şi refuză intrarea de ajutor umanitar în Venezuela, văzând în aceasta un preambul la o intervenţie armată americană care să-l înlăture de la putere.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO