Lovitură teribilă pentru Apple. UE vrea să impună un încărcător de telefon universal

Ultima actualizare: 23-09-2021 20:27

Uniunea Eurpeană urmează să impună un încărcător universal pentru smartphon-uri. Decizia a generat o reacție dură din partea gigantului american Apple, care comercializează un cablu special creat pentru iPhone, potrivit rfi.fr.

Comisia Europeană consideră că un cablu standard pentru toate dispozitivele va reduce consumul de deșeuri electronice, dar Apple susține că un încărcător de dimensiuni unice va opri inovația și va genera mai multă poluare.

"Astăzi, 23 septembrie, Comisia face un pas important împotriva deșeurilor electronice și a inconvenientelor cauzate consumatorilor de prevalența diferitelor încărcătoare incompatibile pentru dispozitivele electronice.

Comisia propune un port de încărcare armonizat pentru dispozitivele electronice: USB-C va fi portul comun. Aceasta va permite consumatorilor să își încarce dispozitivele cu același încărcător cu port USB-C, indiferent de marca dispozitivului", a anunțat Comia Europeană prin intermediul unui comunicat de presă intitulat "Punem capăt frustrării consumatorilor și deșeurilor electronice".

UE este o piață masivă de 450 de milioane de oameni, iar impunerea USB-C ca standard de cablu ar putea avea un efect decisiv pe piața globală a smartphone-urilor.

"Consumatorii europeni au fost destul de frustrați din cauza încărcătoarele incompatibile adunate în sertare", a declarat vicepreședintele executiv al UE, Margrethe Vestager.

"Am acordat industriei mult timp pentru a veni cu propriile soluții, acum este timpul pentru acțiuni legislative pentru a avea un încărcător comun", a spus ea.

Apple, care folosește deja conectori USB-C pe unele dintre iPad-urile și laptop-uirle sale, insistă că legislația pentru a forța un încărcător universal pentru toate telefoanele mobile din Uniunea Europeană este nejustificată.

"Rămânem îngrijorați de faptul că o reglementare strictă, care impune doar un tip de conector, înăbușă inovațiaîn loc să o încurajeze, ceea ce va afecta consumatorii din Europa și din întreaga lume", a transmis compania amercană.

În prezent, oamenii au la dispoziție trei tipuri de încărcătoare principale pentru a-și alimenta telefoanele: cele Lightning pentru telefoanele Apple, cele micro-USB utilizate pe scară largă pe majoritatea celorlalte telefoane mobile și cele USB-C care sunt utilizate din ce în ce mai mult.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!