LOST. Avionul disparut din Malaysia, ziua 17. SMS-ul prin care familiile pasagerilor au aflat ca NU exista supravietuitori

×
Codul embed a fost copiat

Zborul MH370 este oficial unul "pierdut", au anuntat reprezentantii companiei. Familiile victimelor au primit oficial vestea ca nu exista supravietuitori.

Sumarul evenimentelor:

• Avionul s-a prabusit, nu exista supravietuitori - anuntul oficial al companiei Malaysia Airlines

• Rudele victimelor au primit vestea. O femeie a lesinat la Beijing

• US Navy a trimis un sistem de localizare a cutiilor negre în zona de căutare a avionului MH370.

Citește și
selfie avion
"Aeronava mea s-a prabusit". Fotografia de pe Twitter care in scurt timp s-a viralizat
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

• Un avion chinez a reperat "obiecte suspecte" în zona principală de căutare.

Cronologia evenimentelor, luni, 24 martie 2014:

ora 17:00 Iata si SMS-ul prin care rudele au fost informate ca toti pasagerii zborului MH370 au murit.

Malaysia Airlines regreta profund ca trebuie sa asumam, fara urma de indoiala, ca zborul MH370 a fost pierdut si ca niciunul dintre cei aflati la bord nu a supravietuit. Asa cum veti auzi in urmatoarea ora de la premierul malaysian, trebuie sa acceptam ca avionul a cazut undeva in sudul Oceanului Indian.

 

ora 16:30. Familiile au primit vestea cu lacrimi in ochi la Beijing

Jurnalistul John Williams descrie pe Twitter scenele de cosmar din Beijing, acolo unde familiile pasagerilor au primit vestea. Rudele au inceput sa planga si sa strige in camerele in care se aflau, iar intreaga atmosfera este apasatoare.

O femeie a lesinat in hotelul Lido, iar ambulantele au venit pentru a-i ingriji pe cei care au nevoie.

 

 

ora 16:00 Familiile pasagerilor au fost anuntate oficial ca nu exista supravietuitori. Reprezentantii companiei Malaysia Airlines au ajuns la concluzia ca avionul s-a prabusit in Sudul Oceanului Indian.

 

Conform datelor obtinute prin satelit si de catre echipele de cautare, avionul Boeing 777 s-a prabusit in sudul Oceanului Indian, la vest de orasul australian Perth. "Trebuie sa va informam ca, potrivit noilor date obtinute, Cursa MH370 s-a prabusit in sudul Oceanului Indian", a comunicat compania Malaysian Airlines.

ora 11:45 Oficialii malaysieni au sustinut o conferinta de presa, pe tema operatiunilor de cautare.

Sinteza declaratiilor:

- Un avion australian care participa la operatiunile de cautare ale avionului MH370 a localizat doua obiecte neidentificate, unul circular de culoare verde sau gri, celalalt de forma dreptunghiulara, de culoare portocalie, la 2500 de kilometri sud-vest de orasul australian Perth. Obiectele ar putea fi recuperate in urmatoarele ore.

Cameramanul Al-Jazeera, care a filmat obiectele gasite de avionul australian, a fost asaltat de jurnalisti la intoarcerea din misiune:

 
- Nava australiana HMAS Success este singurul vas aflat in apropierea zonei respective si va incerca recuperarea celor doua obiecte. Alte zece nave chineze se indreapta spre zona.

- Ministrul malaysian al transporturilor a confirmat ca MH370 avea la bord paleti de lemn, dar a adaugat ca nu exista dovada unei legaturi intre acestia si paletii gasiti in Oceanul Indian.

ora 10:45 Autoritatile malaysiene au facut publice noi informatii despre evenimentele care au dus la disparitia avionului MH370.

Inregistrarile unui radar militar au aratat ca aeronava si-a modificat altitudinea, dupa un viraj strans deasupra Marii Chinei de Sud, indreptandu-se catre stramtoarea Malacca. Avionul a coborat pana la 4000 de metri, dupa care a disparut de pe radar.

Miles O'Brien, analist CNN specializat in domeniul aviatiei, a declarat ca, in cazul in care la bord a avut loc un incident neprevazut, cea mai buna decizie ar fi fost coborarea la o altitudine mai mica.

"Trebuie sa cobor la 3000 de metri, pentru ca acolo nu trebuie sa iti faci griji din cauza presiunii, iar in atmosfera exista suficient oxigen pentru a mentine pasagerii in viata", a declarat O'Brien.

ora 07:45 Marina americana a anuntat luni dimineata ca a trimis un sistem de localizare a cutiilor negre in zona in care se concentreaza cautarile unor eventuale fragmente ale avionului apartinand companiei Malaysian Airlines care efectua zborul MH370, relateaza AFP.

Este vorba despre o "masura de precautie", a anuntat intr-un e-mail comandantul William Marks, un purtator de cuvant al Flotei a VII-a americane. "In cazul in care este confirmat un camp de fragmente, acest sistem tractat (de tip) TPL-25 (Towed Pinger Locator System) va constitui un atu suplimentar in incercarea de a localiza cutiile negre" apartinand zborului MH370, dat disparut de la 8 martie cu 239 de persoane la bord, a adaugat el.

Potrivit ofiterului, TPL-25 este capabil sa repereze aceste cutii negre, considerate cruciale, la o adancime maxima de 6.000 de metri pe fundul marii, captand un semnal acustic.

ora 07:30 Un avion chinez, care participa la cautarile Boeingului Malaysia Airlines disparut de pe radare la 8 martie, a reperat mai multe "obiecte" considerate "suspecte" in sudul Oceanului Indian. Echipajul aparatului de tip Iliushin -76 a transmis aceste noi elemente atat autoritatilor australiene, cat si spargătorului de gheata chinez trimis in zona de catre autoritatile de la Beijing. Deocamdata, nimeni nu a confirmat daca obiectele descoperite in aceasta dimineata apartin intr-adevar avionului Malaysia Airlines.

Spargatorul de gheata chinez Xuelong ("Dragonul de zapada") a fost directionat catre zona in care au fost observate obiectele neidentificate.

Duminica, o alta pista a fost lansata dupa ce posibile ramasite ale avionului au fost depistate de un satelit francez in sudul Oceanului Indian. Satelitii australieni si chinezesti au depistat o serie de fragmente, in acelasi loc. Toate aceste elemnente sustin ipoteza potrivit careia avionul disparut in urma cu mai bine de doua saptamani s-ar fi prabusit. La bordul avionului disparut pe 8 martie se aflau 239 de pasageri si membri ai echipajului.

07:00 Autoritatea Maritima Australiana (AMSA) a anuntat ca a pornit din nou cautarile aeronavei HM370, in zona de sud a Oceanului Indian. Zece avioane participa la operatiunea de cautare. Noua Zeelanda, Statele Unite, China si Japonia s-au alaturat eforturilor internationale de depistare a aeronavei malaysiene.

Nava australiana de suport logistic HMAS Success
 

DISPARITIA ZBORULUI MH370

Zborul MH370 care asigura legatura intre Kuala Lumpur si Beijing a disparut, cu 239 de persoane la bord, o ora mai tarziu dupa ce a decolat din capitala Malaysiei sambata, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora Romaniei). Cautarile s-au concentrat intr-o prima faza in Marea Chinei de Sud, pe coasta orientala a Malaysiei, inainte ca noi elemente sa le reorienteze.

Disparitia avionului Boeing 777 mobilizeaza eforturile a peste 25 de tari, angajate in cautari incepand din nordul Thailandei pana in Asia Centrala pentru coridorul nordic (care acopera o parte din China) si incepand din Indonezia pana in sudul Oceanului Indian pentru coridorul sudic. Australia, alaturi de Indonezia, efectueaza cautari in coridorul sudic, care trece la cateva sute de kilometri de coasta sa de vest.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Misterul MH370. Apelul de 2 minute pe care l-a primit comandantul inainte sa decoleze. Cartela, cumparata cu un act fals
Misterul MH370. Apelul de 2 minute pe care l-a primit comandantul inainte sa decoleze. Cartela, cumparata cu un act fals

Misterul zborului din Malaezia se adanceste cu fiecare clipa ce trece. Acum, s-a descoperit ca inainte de zbor, capitanul a primit un apel de 2 minute de la o femeie misterioasa.

"Aeronava mea s-a prabusit". Fotografia de pe Twitter care in scurt timp s-a viralizat

Avand in vedere misterul din jurul disparitiei avionului MH370, nu este de mirare ca un simplu tweet despre o aeronava prabusita a ajuns in scurt timp viral.

Time a adunat cele mai SF explicatii pentru disparitia avionului din Malaezia: de la OZN-uri, pana la fantome si conspiratii
Time a adunat cele mai SF explicatii pentru disparitia avionului din Malaezia: de la OZN-uri, pana la fantome si conspiratii

Disparitia zborului MH370, al Malaysia Airlines, va ramane cu siguranta in istorie drept una dintre enigmele epocii modernei. Faptul ca nici dupa atatea zile de cautari nu a fost gasit ridica multe semne de intrebare, dar si teorii ale conspiratiei.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.