Locul unde persoanele din comunitatea LGBT sunt exorcizate pentru a se "vindeca"

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Cuplu de acelasi sex
Getty

Zeci de membri ai comunităţii LGBT din Cecenia au părăsit regiunea sau au primit azil politic, pe fondul zvonurilor de răpire sau de tortură asupra lor, din partea forţelor de securitate cecene care îi vizează pe gay sau pe cei bănuiţi că ar fi gay.

Totuşi, oficialii ceceni au infirmat faptul că i-ar abuza. Olga Prosvirova, o jurnalistă din partea BBC Rusia, a intervievat doua persoane care au fugit din Cecenia din cauza orientării lor sexuale, conform BBC 

Marko, o tânără care are în jurul vârstei de 20 de ani, a precizat că nu va uita niciodată momentul când familia sa a aflat că este lesbiană. "Mi-au spus: "Ori te omorâm, ori o să te închidem într-o clinică psihiatrică şi vom arunca cheia. Singura alternativă este să fii exorcizata".

Acum, tânăra locuieşte temporar într-un oraş din Rusia şi aşteaptă documentele necesare pentru a părăsi ţara pentru totdeauna.

Înainte să părăsească Cecenia, Marko a fost de acord să fie exorcizată. Fratele ei a dus-o la o moschee locală, unde mullah-ul i-a spus că e posedată de diavol. "Mi-a ţinut capul şi a început să citească versete din Coran, şi am fost nevoită să mă comport ca o persoană posedată". După două ore, lumea din jurul ei a spus că a fost "vindecată". Aceştia au strigat: "De acum încolo, nu vei mai fi lesbiană".

Liderul cecen Ramzan Kadyrov încă susţine că nu sunt homosexuali în republica Cecenia. Totuşi, în urma unei investigaţii, ziarului Novaya Gazeta a descoperit că membrii comunităţii LGBT din Cecenia sunt bătuţi şi torturaţi în mod regulat. Unii dintre ei ar fi ucişi.

În ultimul an, 114 persoane din Cecenia au fost persecutate din cauza orientării lor sexuale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO