Lingouri de aur de 5 milioane dolari găsite pe aeroport. De unde proveneau

Ultima actualizare: 21-07-2019 13:20
Lingouri de aur de 5 milioane dolari găsite pe aeroport
facebook.com/NCA

O cantitate de 104 kilograme de aur a fost confiscată de National Crime Agency din Marea Britanie, sub suspiciunea că aurul provine din activități ale unor carteluri de droguri.

Impresionanta cantitate de aur se afla în drum spre Elveția din Insulele Cayman, în momentul în care a fost descoperită de ofițerii NCA, luna trecută pe aeroportul Heathrow. Un tribunal a decis, vineri, că lingourile de aur, unele sub formă de inimă, pot fi sechestrate de agenția britanică.

Imagini cu captura impresionantă în galeria foto

Autoritățile din Insulele Cayman investighează cazul, cu sprijinul NCA. Încă nu se cunoaște sursa acestor lingouri de aur, a căror valoare se ridică la 5 milioane de dolari.

"Credem că transportul este legat de cartelurile de droguri ce operează în America de Sud. Multe grupări de crimă organizată se bazează pe abilitatea de a muta banii peste graniță, pentru a-și finanța apoi activitatea criminală", a declarat ofițerul NCA Heathrow, Steve McIntyre.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO