Liderul cecen Ramzan Kadîrov, spitalizat de urgență la Moscova. Ce cred medicii

Ultima actualizare: 21-05-2020 22:39
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, spitalizat de urgență la Moscova
Getty

Preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a fost spitalizat la Moscova, fiind suspect de infecție cu coronavirus, informează joi agenția Interfax, citând surse din cadrul serviciilor medicale.

Ramzan Kadîrov, 43 de ani, a fost transportat cu avionul în capitala Rusiei, miercuri, la câteva zile după ce a acuzat simptome asemănătoare gripei, scrie Moscow Times.

Potrivit Baza Telegram, medicii din Cecenia i-au recomandat lui Kadîrov să urmeze un tratament, după ce starea sa de sănătate s-ar fi deteriorat rapid. Se pare că preşedintele republicii Cecene ar avea probleme grave la plămâni, fiind suspect de infecție cu Covid-19.

"Se află sub supravegherea medicilor", a declarat o sursă, citată de Interfax.

Declarații dure ale liderului cecen

 

Ramzan Kadîrov, care conduce cu o mână de fier Cecenia - protejat de Kremlin, este acuzat de impunerea izolării prin recurgerea la frică, cu scopul de a opri răspândirea noului coronavirus.

El a proclamat în mod public că cei care nu se izolează ar trebui să fie ”ucişi” şi i-a comparat pe cecenii care-i contaminează pe alţii cu noul coronavirus cu nişte ”terorişti”.

Luni, Ramzan Kadîrov a cerut să fie concediaţi membri ai personalului medical pe care-i consideră ”provocatori” după ce s-au plâns de lipsa mijloacelor de protecţie împotriva noului coronavirus în regiune.

Presa rusă scrie că acest scandal a fost declanşat săptămâna trecută de o adunare spontană a personalului Spitalului din Gudermes, în Cecenia, după ce s-a anunţat că instituţia urma să primească pacienţi cu covid-19.

Participanţii la adunare au denunţat lipsa măştilor şi combinezoanelor de protecţie - declaraţii înregistrate care au fost puse apoi în circulaţie pe reţele de socializare şi pe o reţea de mesagerie.

”Provocatorii trebuie să fie concediaţi. Avem de toate: material, costume, măşti, oxigen, medicamente. Avem cel puţin 30.000-40.000 de combinezoane de protecţie, cumpărăm milioane de măşti”, a subliniat Kadîrov într-o reuniune guvernamentală, citat luni de agenţia oficială rusă de presă Tass.

Rusia înregistrează 2.722 de morţi din cauza coviid-19 şi peste 290.000 de contaminări cu noul coronavirus, potrivit unor date oficiale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO