Liderul extremist Nigel Farage a demisionat la 10 zile dupa BREXIT: "Am intrat in politica cu scopul de a scoate UK din UE"

Ultimul update: Joi 07 Iulie 2016 07:56
Data publicarii: Luni 04 Iulie 2016 12:11
Categorie: Internaţional

Liderul formatiunii eurosceptice UKIP, unul dintre cei mai importanti sustinatori ai campaniei pentru iesirea Marii Britanii din UE, a demisionat, relateaza Daily Telegraph.

El a precizat ca si-a facut partea de treaba.Majoritatea britanicilor au votat pe 23 iunie, la referendum, pentru iesirea Londrei din UE.

LA 52 de ani, Nigel Farage, fost trader la bursa din Londra, a anuntat ca paraseste scena politica britanica.

Nigel Farage, fost lider UKIP: "Nu mi-am dorit niciodata sa fac cariera in politica. Am intrat in politica cu unicul scop de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeana. Eu cred ca mi-am indeplinit misiunea. Nu stiu ce as putea obtine mai mult decat ofera rezultatul referendumului. Acesta este si motivul pentru care cred ca este corect ca eu sa imi dau demisia din functia de lider al formatiunii UKIP"

Nigel Farage, fost lider UKIP: "In timpul campaniei pentru referendum am spus ca imi vreau tara inapoi. Acum, va spun va imi vreau viata inapoi. Iar noua mea viata incepe acum! Va multumesc."

"Batalia" navelor pe Tamisa, pe tema Brexit-ului. Nigel Farage si Bob Geldorf si-au aruncat unui altuia acuzatii si insulte

Farage a subliniat ca va continua sa sustina partidul si sa ajute miscarile de independenta din restul Uniunii Europene, dar ca de acum se va concentra mai mult pe viata sa personala dupa numerosii ani in care a facut campanie pentru iesirea Marii Britanii din UE.

"In timpul campaniei pentru referendum, am spus ca 'imi vreau tara inapoi'. Astazi spun ca 'imi vreau viata inapoi', care va incepe chiar acum", a adaugat el. Farage a precizat insa ca nu demisioneaza si din Parlamentul European.

UKIP a ajuns a 'treia forta politica' din Marea Britanie, dupa conservatorii aflati la putere si dupa opozitia laburista, a declarat el.

Farage a mai spus ca Marea Britanie va trebui sa aiba un premier care a fost pro-Brexit si care nu va ceda in privinta libertatii de miscare in negocierile cu UE, dar a refuzat sa isi exprime sustinerea fata de vreun candidat din cursa pentru sefia conservatorilor si a guvernului. "Daca vom fi slabi sau vom face compromisuri in negocierile privind Brexit-ul, nu vom avea un acord bun", a evidentiat Farage.

El a precizat de asemenea ca in privinta migratiei este nevoie de ceva mult calm si ca populatia sa primeasca noi garantii.

Nu este prima data cand Farage renunta la conducerea partidului. El a mai demisionat in mai 2015 dupa ce nu a reusit sa castige un loc de parlamentar la alegerile generale de anul trecut, insa trei zile mai tarziu si-a retras demisia.

In varsta de 52 de ani, Farage este membru al UKIP de la crearea formatiunii in 1993 si a fost ales prima data in Parlamentul European in 1999.

Zeci de mii de britanici au protestat fata de iesirea Marii Britanii din UE.

Zeci de mii de britanici au protestat fata de iesirea Marii Britanii din UE. "Vrem fromage, nu Farage "

bill cosby -Getty

Bill Cosby, găsit vinovat pentru că a abuzat-o pe Andrea Constand, în 2004

Avertismentul Palestinei pentru România, după anunţul privind mutarea ambasadei. Ce riscăm

Poligonul de testare nucleară al Coreei de Nord s-ar fi prăbușit în urma ultimului exercițiu

Români arestați într-un hotel, în Italia. Ce ascundeau într-o valiză cu cafea

Dezvăluirile unui magician care a susținut un spectacol în Coreea de Nord

Român condamnat la 20 de ani de închisoare în UK, după ce a abuzat sexual timp de un an o tânără

trump kanye west

Laude pe Twitter pentru Trump din partea lui Kanye West. Reacția lui Kim Kardashian la postarea soțului

Cum a fost surprins prințul William, la două zile după ce a devenit tată pentru a treia oară. VIDEO

Avertismentul specialiștilor despre inteligența artificială. Rasa umană ar putea dispărea

Taxiuri aeriene și roboţi în loc de însoţitoare de bord, la Salonul Aeronautic la Berlin

Summit intercoreean. Kim Jong-Un va trece, pe jos, prin zona demilitarizată

Donald Trump îşi foloseşte tot mai des telefonul personal. Avertismentul specialiștilor în securitate