Jupiter a inghitit o planeta de 10 ori mai mare decat Pamantul

Ultima actualizare: 15-06-2012 10:22
crater Jupiter

Jupiter este cea mai mare planeta din sistemul nostru solar pentru ca a "inghitit" o planeta rivala, mai mica decat ea, dar de 10 ori mai mare decat Terra, iar acest lucru a facut-o sa creasca foarte mult, cred cercetatorii.

Studiile facute asupra planetei Jupiter arata ca planeta are un "miez" extrem de mic in comparatie cu marimea sa imensa.

Chiar daca Jupiter este de 120 de ori mai mare decat Pamantul, masuratorile facute de satelitii spatiali au scos la iveala faptul ca miezul planetei Jupiter este numai de 10 ori mai mare decat cel al Pamantului.

Oamenii de stiinta au pretins ca mijlocul planetei Jupiter a fost vaporizat in momentul in care a avut loc coliziunea cu planeta pe care Jupiter a inghitit-o, planeta a carei dimensiune este de 10 ori mai mare decat Terra.

Metalele grele din miezul lui Jupiter s-au vaporizat, iar apoi s-au amestecat cu hidrogenul si heliul in atmosfera planetei. Iar cercetatorii cred ca acest lucru ar explica de ce miezul planetei Jupiter este atat de mic in comparatie cu atmosfera sa atat de densa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO