Joe Biden, despre Kamala Harris: „Nu am nicio îndoială că am ales persoana potrivită”

Ultima actualizare: 13-08-2020 13:50

„Nu am nicio îndoială că am ales persoana potrivită”! Este declaraţia democratului Joe Biden la prima apariţie publică alături de senatoarea de culoare, pe care a ales-o să-i fie mâna dreaptă.

În primul discurs în calitate de candidat, Kamala Harris l-a acuzat pe actualul preşedinte Donald Trump că „a adus la ruină America şi reputaţia acesteia pe Glob”.

Unii comentatori mai cinici se gândesc deja cum ar putea ajunge Kamala Harris titulară în... Biroul Oval, dat fiind vârsta lui Biden, 78 de ani.

Democratul Joe Biden şi senatoarea Kamala Harris au apărut pentru prima dată în public drept parteneri în lupta pentru Casa Albă. S-a întâmplat în Wilmington, Delaware.

De obicei, anunţul cu privire la persoana candidatului la postul de vicepreşedinte se face la mitinguri ample, iar atmosfera e una exaltată.

Însă pandemia i-a silit pe cei doi şi pe soţii lor să se abţină de la îmbrăţişări şi alte efuziuni.

Alt semn al vremurilor, Biden i-a cerut de la distanţă senatoarei Harris să se alăture echipei.

Kamala Harris: „Felul în care preşedintele Donald Trumo a gestionat pandemia a aruncat ţara în cea mai gravă criză economică de după Marea Depresiune. În plus, trecem şi printr-o criză morală profundă, din cauza rasismului şi a nedreptăţii sistemice. America plânge după conducători. Şi totuşi, avem un preşedinte căruia îi pasă mai mult de el însuşi decât de cei care l-au ales”.

Alegerea democraţilor este istorică, dar şi controversată. În tabăra de stânga, unii o consideră prea centristă.

Asta, în timp ce Donald Trump o descrie prea liberală şi spune că a avut o prestaţie mediocră în alegerile interne pentru nominalizarea Partidului Democrat în cursa pentru Casa Albă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO