Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi ANULATE, dacă va fi pandemie de coronavirus și anul viitor

Ultima actualizare: 28-04-2020 11:11
Din ce în ce mai multe țări cer amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo
Getty

Dacă pandemia de coronavirus persistă şi în 2021, atunci Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din acest an pentru vara viitoare, vor fi anulate, a declarat preşedintele Comitetului de Organizare, Yoshiro Mori.

Dacă pandemia va exista şi vara viitoare, "atunci va trebui să anulăm JO", a declarat Mori, într-un interviu acordat cotidianului sportiv Nikkan.

El a explicat că ar fi imposibilă o nouă amânare a competiţiei.

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar urma să aibă loc între 23 iulie – 8 august 2021 şi vor purta titulatura JO 2020, chiar dacă a fost amânată competiţia olimpică din cauza pandemiei Covid-19 la nivel global.

Japonia va pierde cel puțin 5,8 miliarde de dolari

 

Pe 24 martie, premierul Japoniei, Shinzo Abe, a declarat că cererea sa de amânare a competiției a fost acceptată de organizatori, iar Comitetul Olimpic a confirmat decizia printr-un comunicat oficial.

Japonia va suferi pierderi financiare importante din cauza amânării Jocurilor Olimpice cu un an. Acestea au fost estimate la 5,8 miliarde de dolari, potrivit profesorului în economie sportivă, Katsuhiro Miyamoto, de la Universitatea Kansai.

Profesorul japonez susține că doar lucrările de mentenanță ale arenelor și reorganizarea competiției de la început va aduce pierderi de 3,8 miliarde de dolari, a anunțat postul de televiziune NHK.

Inițial, Japonia a alocat un buget de 12 miliarde de dolari pentru organizarea Jocurilor Olimpice. Suma a crescu apoi până la 51 de miliarde de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO